Tăriceanu anunţă că ALDE îl susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru postul de viceguvernator BNR

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, că ALDE îl va susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru postul de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

1047 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu anunţă că ALDE îl susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru postul de viceguvernator BNR

Tăriceanu anunţă că ALDE îl susţine pe Dan Radu Ruşanu pentru postul de viceguvernator BNR

”Şi-a depus candidatura Dan Radu Ruşanu, care va avea un post în Consiliul de Administraţie, dacă obţine votul, dar neexecutiv", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat fiind pe cine susţine ALDE pentru postul de viceguvernator.

Dan Radu Ruşanu este fost preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. El a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni, fiind ulterior achitat după trei ani într-un dosar construit de procurorii DNA.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că reprezentanţii coaliţiei de guvernare îl vor susţine pe actualul guvernator BNR Mugur Isărescu pentru încă un mandat, precizând că PSD-ului îi revin posturile de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un post neexecutiv.

"E important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată, în funcţie de ponderea a fiecărui partid politic în Parlament, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă. Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un post neexecutiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD", a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa coaliţiei de guvernare la care a participat şi Călin Popescu Tăriceanu.

Social democraţii îl propun şi pe Gheorghe Gherghina, actual membru în CA, pentru încă un mandat.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, luni, că Eugen Nicolăescu va fi propunerea PNL pentru postul de viceguvernator, iar Virgil Stoenescu, pentru funcţia de membru în CA al BNR.

De asemenea, USR îl va propune pe actual director de investiţii al fondului de pensii private NN Pensii Cristian Popa.

UDMR îl propune pe Bálint Csaba, de profesie economist, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Votul privind noile numiri va avea loc, cel mai probabil, miercuri, în plenul reunit al celor două camere legislative din Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici