Decizia în dosarul lui Dragnea, considerată de Tăriceanu „un test” dacă justiţia şi-a recăpătat independenţa

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că decizia de luni a instanţei supreme în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat independenţa. Preşedintele ALDE a precizat că îl consideră nevinovat pe liderul PSD, iar dosarul ar fi trebuit închis.

663 afișări
Imaginea articolului Decizia în dosarul lui Dragnea, considerată de Tăriceanu „un test” dacă justiţia şi-a recăpătat independenţa

Tăriceanu:Decizia în dosarul lui Dragnea, un test să vedem dacă justiţia şi-a recăpătat independenţa

„Eu cred că în mod normal dosarul lui ar fi trebuit închis. Eu îl consider că este nevinovat, însă din păcate cred că există o presiune uriaşă pe justiţie, care este exercitată din toate direcţiile. Numai dacă o să ne uităm la câte referiri am văzut la Liviu Dragnea, inclusiv în presa străină, o să înţelegem acest lucru. Nu sunt convins că în momentul de faţă justiţia care a reuşit să se debaraseze în bună măsură de presiunile pe care le făcea înainte DNA şi sistemul acesta care s-a construit, de stat paralel, este complet independentă. Şi-a recăpătat complet independenţa pentru ca astfel de cazuri să le judece strict numai pe considerente care sunt de ordin juridic, fără să interfereze alte considerente, cum ar fi presiunea publică de care vorbeam, presiunea mediatică, ş.a.m.d.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu ,la DC News.

„Cred că decizia care se va lua luni în dosarul lui Liviu Dragnea va fi un bun test pentru a vedea în ce măsură justiţia şi-a recăpătat 100% independenţa”, a completat liderul ALDE.

Tăriceanu a mai spus că dosarul lui Liviu Dragnea face parte din multele dosare făcute liderilor politici, această mişcare începând din perioada când era preşedinte Traian Băsescu.

„Deci acest dosar al lui Liviu Dragnea face parte din seria uriaşă de dosare care au fost făcute liderilor politici din România. Celei mai mari părţi şi cred că tuturor liderilor politici importanţi această mişcare a început în perioada mandatului preşedintelui Băsescu. Vă aduc aminte că primele tatonări în legătură cu modul în care funcţionează sistemul s-au făcut atunci când eram eu prim-ministru. Au fost eliminaţi o serie de miniştri din Cabinetul meu, Paul Păcuraru, Traian Decebal Remeş, Tudor Chiariu şi lista nu s-a încheiat. Atanasiu de la Apărare şi alţii. Ulterior chestiunea aceasta a luat foarte mare amploare, mai ales începând cu anul 2014. Nu vreau să dau exemplu personal, dar sunt şi alţii care au trecut prin acest malaxor nefericit”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anunţat, luni seară, că va pronunţa verdictul în procesul preşedintelui PSD Liviu Dragnea pe 27 mai. Procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

În urmă cu o lună, pe 22 aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat definitiv de infracţiunea de mărturie mincinoasă. 

Magistraţii instanţei supreme au decis să-l achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care a fost acuzat de DNA de mărturie mincinoasă, fiind menţinută, astfel, decizia din prima instanţă. Decizia este definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici