Tăriceanu, despre remaniere: Am discutat cu Liviu Dragnea. ALDE nu remaniază pe nimeni/ Ce spune despre listele pentru europarlamentare

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri la Bistriţa, că a discutat cu liderul PSD despre remanierea guvernamentală şi că ALDE nu va remania pe nimeni. Acesta a precizat că nu a auzit vehiculat subiectul potrivit căruia PSD ar vrea Ministerul Energiei, condus de Anton Anton.

4203 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre remaniere: Am discutat cu Liviu Dragnea. ALDE nu remaniază pe nimeni/ Ce spune despre listele pentru europarlamentare

Tăriceanu, despre remaniere: Am discutat cu Liviu Dragnea. ALDE nu remaniază pe nimeni

"Da am discutat. ALDE nu remaniază pe nimeni", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Bistriţa.

Întrebat dacă PSD vrea să aibă Ministerul Energiei, condus deputatul ALDE Anton Anton, Tăriceanu a răspuns: "Eu nu am mai auzit de subiectul acesta vehiculat. Nu am făcut discuţii de acest gen, fiecare partid îşi face propria evaluare a miniştrilor care sunt reprezentanţi în Guvern".

Chestionat dacă este mulţumit de miniştrii ALDE din Guvern, Călin Popescu Tăriceanu a spus că per ansamblu activitatea lor a fost considerată satisfăcătoare, în urma analizei făcute în cadrul partidului.

"Niciodată nu pot să spun că totul merge perfect, nici în ceea ce-i priveşte pe colegi şi pe mine. Fiecare avem loc să facem ami bine să mai mult, dar per ansamblu activitatea lor a fost considerată ca satisfăcătoare, ci contextul unei afirmaţii de tip generic, noi am făcut o evaluare pe obiective, pe activitatea avută. Asta nu exclude, fiecare am avut discuţii şi colegii mei şi eu personal am putut face observaţii pentru a-şi îmbunătăţi performanţa", a explicat liderul ALDE.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Palament, că sunt zero şanse ca după remanierea guvernamentală totul să rămână la fel în Executiv. Şeful PSD a negat faptul că s-ar lua în calcul şi o comasare sau reducere a numărului de ministere.

Întrebat de jurnalişti, miercuri la Parlament, când va avea loc remaniera guvernamentală şi Comitetul Executiv al PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "Când se întoarce doamna prim-ministru din vizitele oficiale. Împreună cu doamna premier vom stabili data CExN".

Premierul Viorica Dăncilă se află în această săptămână într-un turneu care include deplasări în Turcia, Emiratele Arabe şi Kuwait.

Tăriceanu despre listele pentru europarlamentare: Vom vedea. Nu anul acesta

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a mai discutat în ultima perioadă despre listele comune sau separate cu PSD, pentru europarlamentare. ”Vom avea candidaţi proprii, dacă vom merge pe listă separată sau comună vom vedea. Nu anul acesta”, a spus liderul ALDE. 

Întrebat, vineri, la Bistriţa, dacă la alegerile europarlamentare a negociat cu PSD comune liste şi dacă a mai vorbit cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, Tăriceanu a răspuns: ”Nu am mai discutat în ultima perioadă nici una, nici alta. Vom avea proprii candidaţi, dacă vom merge pe listă separată sau comună vom vedea. Nu anul acesta. Colegii din ALDE îşi vor depune candidaturile”.

Tăriceanu a afirmat că a discutat cu Norica Nicolai şi Renate Weber şi se bucură că şi-au manifestat dorinţa de a candida din nou.

”Sunt Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi care doresc, dar nu sunt singurii colegi care îşi manifestă dorinţa să fie pe liste. Pe baza criteriilor, comisia va evalua şi alege. Vom avea grijă să existe pe listă personalităţi care să reprezinte o anvergură”, a spus preşedintele ALDE.

Întrebat, de asemenea, câte mandate intenţionează să obţină la europarlamentare, Tăriceanu a răspuns: ”Depinde, nu ştiu cum se face împărţirea. Obiectivul nostru e să atingem 15% şi intră cinci mandate, cu redistribuire putem să luăm 6 mandate”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici