Tăriceanu: Politica salarială a Guvernului va rămâne precaută, inclusiv în 2008

Majorarea salariului minim pe economie pentru anul viitor cu 28%, la 500 lei, este "absolut remarcabilă", în acord cu cerinţele sindicatelor, dar politica salarială a Guvernului va rămâne precaută, inclusiv în 2008, a declarat, marţi, premierul Călin Popescu Tăriceanu.

1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Politica salarială a Guvernului va rămâne precaută, inclusiv în 2008

Tăriceanu: Majorarea salariului minim este absolut remarcabilă, dar Guvernul rămâne precaut

"Şi noi suntem supuşi unor consecinţe ale crizelor financiare care afectează pieţele mondiale şi economia românească. Toate politice salariale, inclusiv în 2008, trebuie să fie destul de precaute. Inflaţia care a înregistrat o creştere mai importantă decât era prevăzut trebuie să dea de gândit", a spus Tăriceanu.

El a mai arătat că Executivul nu renunţă însă la intenţia de a majora salariul minim pe economie cu aproximativ 70% comparativ cu 2004, corepunzător creşterii salariului mediu brut şi net.

Inflaţia anuală a urcat după zece luni la 6,84%, nivelul maxim atins din luna iunie a anului trecut, cu o rată înaltă de creştere a preţurilor de consum şi în luna octombrie, de 0,97%, în principal din cauza scumpirilor la alimente, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Ţinta de inflaţie stabilită de Guvern şi BNR pentru acest an este de 4%, cu o bandă de variaţie de plus/minus un punct.

Guvernul, sindicatele şi patronatele au convenit, luni seara, ca salariul minim din 2008 să fie de 500 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici