Senatul a aprobat trimiterea unui punct de vedere la CCR pe conflictul dintre Parlament şi Parchetul General

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că, în şedinţa de luni a Biroului permanent al forului superior al Legislativului, a fost aprobată trimiterea către CCR a unui punct de vedere cu privire la conflictul juridic între Parchet şi Parlament, legat de protocolului SRI-PG din 2016.

118 afișări
Imaginea articolului Senatul a aprobat trimiterea unui punct de vedere la CCR pe conflictul dintre Parlament şi Parchetul General

Tăriceanu: Senatul a aprobat trimiterea unui punct de vedere la CCR pe conflictul dintre Parlament şi Parchetul General

"Chiar, la ultimul punct, suplimentar, am aprobat punctul de vedere pe care Seantul îl va trimite CCR în legătură cu conflictul între Legislativ şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţiei, în legătură cu protocoalele secrete. Ni s-a solicitat un astfel de punct de vedere", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului care a avut loc luni la Parrlament.

Întrebat dacă, în opinia sa, se susţine această sesizare la Curtea Constituţională, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Aici sunt în situaţia de a prelua punctul de vedere formulat de Comisia pentru constituţionalitate".

Camera Deputaţilor a sesizat, pe 8 octombrie, Curtea Constituţională cu privire la existenţa unui conflict între Parchet şi Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

CCR a fixat pe 22 octombrie termenul la părţile pot trimite punctele de vedere privind conflictul juridic între Ministerul Public şi Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici