Toni Greblă, despre Tudorel Toader: N-am de unde să ştiu la Justiţie cu câte ore erau trimise înainte unele proiecte

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă a declarat, luni, că nu cunoaşte la Ministerul Justiţiei cu câte ore înainte erau trimise unele proiecte de acte normative, precizând că ministrul Tudorel Toader nu este acuzat de nimic, doar i-au fost reproşate câteva lucruri.

1283 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă, despre Tudorel Toader: N-am de unde să ştiu la Justiţie cu câte ore erau trimise înainte unele proiecte

Greblă, despre Toader: N-am de unde să ştiu la Justiţie cu câte ore erau înainte unele proiecte

„Am înaintat propunerile corespunzătoare, respectiv de demisie şi de numire, şi se aşteaptă o reacţie a Preşedintelui României. Aceste lucruri trebuie să le clarificaţi cu domnul ministru”, a afirmat Toni Greblă, luni, la sediul ÎCCJ.

Întrebat dacă rrau miniştri care veneau cu proiectele cu câteva ore înainte de şedinţa de Guvern, Toni Greblă a răspuns: „Eu nu am de unde să ştiu la Justiţie cu câte ore erau înaintate unele proiecte de acte normative”.

Acesta a precizat că este sigur că liderii coaliţiei au gândit următorii paşi, în funcţie de reacţia Preşedintelui României.

Chestionat dacă se susţin acuzaţiile care i se aduc ministrului Justiţiei, Greblă a replicatat: „Domnul ministru nu este acuzat de nimic. Nu, i-au fost reproşate câteva lucruri. Domnul ministru este singurul în măsură să clarifice aceste aspecte şi nu eu”.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, remanierea unor miniştri şi retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. La finalul şedinţei, premierul a anunţat că PSD a decis să-i propună pe Eugen Nicolicea la Justiţie, pe Oana Florea, la Fonduri Europene şi pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Propunerile au fost transmise la Palatul Cotroceni.

Joi însă, Tudorel Toader a anunţat că demisionează de la conducerea ministerului Justiţiei, urmând ca premierul să transmită şi această demisie către Administraţia Prezidenţială. Toader a precizat că va asigura continuitatea la minister până când va fi numit un alt ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici