Tudorel Toader: Cinci candidaţi pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE. La DNA, tot un singur dosar - Mediafax

Tudorel Toader: Cinci candidaţi pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE. La DNA, tot un singur dosar

Ministrul Tudorel Toader a precizat, pentru MEDIAFAX, că au fost înregistrate, până în prezent, cinci candidaturi pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, în vreme ce pentru postul de procuror-şef al DNA nu s-a mai înscris nimeni, singurul dosar depus fiind cel al Paulei Tănase.

2742 afişări

Imaginea articolului Tudorel Toader: Cinci candidaţi pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE. La DNA, tot un singur dosar

Tudorel Toader: Cinci candidaţi pentru funcţia de judecător la Tribunalul UE. La DNA, tot un singur dosar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, pentru MEDIAFAX, faptul că sunt cinci candidaturi depuse la Minister pentru concursul de ocupare a funcţiei de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. De asemenea, ministrul a mai subliniat, că nu s-a mai înscris nimeni pentru funcţia de procuror-şef al DNA, până în prezent fiind depus un singur dosar, cel al procurorului Paula Tănase, de la Galaţi.

Ministerul Justiţiei a lansat, la începutul lunii august, procedura de selecţie a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidaţii urmând a susţine un interviu în faţa comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidaţii trebuie să dovedească şi că nu sunt agenţi acoperiţi.

„La data de 24 iulie 2018 a fost aprobată de către Guvernul României, prin memorandum, Procedura pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Poate fi desemnată candidat al României pentru funcţia de judecător la Tribunal persoana care oferă depline garanţii de independenţă şi care are capacitatea cerută pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale. Persoanele interesate îşi pot depune candidatura până la data de 24 august 2018, inclusiv, la Ministerul Justiţiei, (...), prin poştă sau servicii de curierat, sau la adresa de email tue@just.ro”, se arată în anunţul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Dosarul de candidatură trebuie să conţină, potrivit sursei citate, următoarele documente: CV, copii certificate ale diplomelor privind absolvirea cursurilor de licenţă cu profil juridic, copii certificate ale altor diplome atestând cursurile absolvite sau titlurile ştiinţifice, documente care să ateste, dacă este cazul, îndeplinirea condiţiilor pentru ocuparea unor înalte funcţii jurisdicţionale; copii certificate ale documentelor ce atestă cunoştinţele de limbă străină, în cazul în care candidaţii posedă asemenea documente; declaraţie pe proprie răspundere din care să rezulte lipsa antecedentelor penale, a altor cauze care îl împiedică să exercite în mod efectiv funcţia de judecător la Tribunal.

De asemenea, documentul trebuie să conţină o declaraţie pe proprie răspundere care să arate că magistratul nu a fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca poliţie politică şi nu este lucrător operativ, inclusiv acoperit, informator sau colaborator al serviciilor de informaţii.

„Candidaţii ale căror dosare au fost selectate vor fi notificaţi individual, în vederea susţinerii unui interviu în faţa Comisiei de selecţie, prezidată de ministrul justiţiei. Interviul va fi organizat în perioada 11 – 12 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiţiei. Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate şi întrebări în limba franceză/engleză.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
TUDOREL TOADER ,
JUDECĂTOR ,
DNA

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.