Video Tudose: Cele 4.300 de amendamente la buget adunate ar însemna bugetul României pe următorii trei ani

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că cele 4300 amendamente depuse la proiectul de buget pe 2018, adunate, ar însemna bugetul României pe următorii trei ani şi că atributul Executivului este să facă o prioritizare a acestora.

583 afișări

”Sunt 4.300 de amendamente. Eu sunt convins,că unele dintre ele sunt foarte bune. Adunate toate ar însemna bugetul României pe următorii trei ani. Este evident că trebuie să facem o prioritizare, este evident că acesta este atributul guvernului, de asta guvernăm să ne facem politica noastră. Aţi auzit şi de la reprezentanţi care nu fac parte din arcul guvernamental că sunt multumiţi şi laudă în oarecare măsură activitatea guvernamentală. Să fim criticaţi cu acea deviere semnificativă invocată în plen care nu este vina noastră, ci au venit scrisorile anul ăsta pe exerciţiul bugetar din 2016, mă iertaţi, atâta pot ei. Fac tot ceea ce pot, dar pot puţin”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a mai precizat că menţine propunerea iniţială a bugetului, nefiind de acord cu amendamentul votat vineri de comisiile de buget-finanţe, privind cotele defalcate de TVA şi impozitul pe venit.

”Să vedem ce se va tranşa. Din punct de vedere guvernamental ne menţinem propunerea iniţială de buget şi de paradigmă. Rămâne să vedem ce face Parlamentul”, a adăugat premierul.

El a mai spus că va avea o discuţie cu conducerea Camerei Deputaţilor privind ordonanţa privind transferul de contribuţii sociale şi a ţinut să precizeze că dacă plenul Parlamentului nu va reglementa problema impozitelor sectorul IT, Guvernul va aproba o ordonanţă care să reglementeze acest impozit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici