Turcan respinge şi ea ideea unui guvern de uniune naţională: Excludem orice colaborare cu PSD / Ce spune vicepremierul despre anticipate

Vicepremierul Raluca Turcan exclude orice variantă de colaborare cu PSD, în contextul în care Marcel Ciolacu a spus că şi-ar dori un guvern de uniune naţională. „Este o dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate”, spune Turcan.

401 afișări
Imaginea articolului Turcan respinge şi ea ideea unui guvern de uniune naţională: Excludem orice colaborare cu PSD / Ce spune vicepremierul despre anticipate

Turcan respinge şi ea ideea unui guvern de uniune naţională: Excludem orice colaborare cu PSD

Întrebată, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă un guvern de uniune naţională ar fi bun pentru România, în contextul actual, Turcan a răspuns că exclude orice colaborare cu PSD.

„Este o idee care a fost lansată de domnul candidat la preşedinţia PSD, Marcel Ciolacu. Aici o să vă spun câteva lucruri foarte limpede: 1. Există un singur partid politic cu care PNL exclude orice formă de colaborare şi acela este PSD. 2. Românii au avut timp trei ani de zile să vadă ce înseamnă formulă de guvernare inventată de către PSD. 3. În momentul de faţă, reprezentarea politică a PSD s-a înjumătăţit şi credem că este o dovadă de naivitate şi lipsă de ancorare în realitate să ai pretenţia să oferi o guvernare sau să fi parte la guvernare după ce trei ani de zile ai lucrat împotriva românilor şi a partenerilor internaţionali”, a spus Raluca Turcan.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că dacă moţiunea de cenzură va fi adoptată, va propune un guvern de uniune naţională până în luna noiembrie, „când sunt alegeri la termen”.

Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Turcan, despre anticipate: Când Guvernul lucrează şi Parlamentul blochează, trebuie o rezolvare

Când Guvernul lucrează şi Parlamentul blochează lucrurile trebuie să găsească o rezolvare - aşa motivează vicepremierul Raluca Turcan decizia privind declanşarea alegerilor anticipate. Nu există încă un termen pentru scrutin, deoarece „calendarul are foarte multe variabile”.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că PNL a decis să declanşeze alegeri anticipate pentru ca guvernarea PNL să poată fi extinsă cel puţin 4 ani.

„PNL este decis să demareze procedura de alegeri anticipate şi să ajungem ca în acest an să avem alegeri anticipate astfel încât o guvernare eficientă pe care PNL a reuşit să o obţină pentru un termen scurt să poată să fie extinsă cel puţin 4 ani de zile. De ce alegeri anticipate? În primul rând pentru că avem în România un Guvern care lucrează şi un Parlament care blochează”, a spus Turcan.

Prin alegerile anticipate, vicepremierul spune că se îndeplinesc principiul democratic şi cel al eficienţei.

„Prin anticipate putem spune că se rezolvă şi se îndeplinesc două principii fundamentale: unul este principiul democratic, ceea ce înseamnă că structura Parlamentului trebuie să reflecte voinţa oamenilor şi s-a văzut că în ultimele alegeri pe care le-am avut rezultatul şi susţinerea PSD-ului s-a înjumătăţit, că susţinerea pentru PNL s-a dublat, ceea ce înseamnă că structura Parlamentului trebuie să ajungă să reflecte voinţa oamenilor. Al doilea principiu este cel al eficienţei. Când Guvernul lucrează şi Parlamentul blochează lucrurile trebuie să găsească o rezolvare”, a mai spus Turcan.

Potrivit vicepremierului, „există parteneri care, de asemenea, susţin alegerile anticipate”: „Aici vorbesc de poziţia exprimată public de UDMR şi de PMP. Cerem tuturor reprezentanţilor Parlamentului care încă nu au înţeles necesitatea alegerilor anticipate să accepte că dacă vrem ca în România lucrurile să funcţioneze bine, rapid şi eficient, atunci Guvernul trebuie să se sincronizeze cu Parlamentul”.

Întrebată când vor avea loc alegerile anticipate, Turcan a răspuns că este vorba de un „calendar care are foarte multe variabile”.

„Calendarul de alegeri anticipate are foarte multe variabile şi PNL este pregătit în momentul de faţă cu toate detaliile în funcţie de variabilele care apar pe parcurs. Pentru a ajunge la anticipate, trebuie pe de-o parte, prin moţiune de cenzură, Guvernul să fie demis şi în acelaşi timp să urmărim pas cu pas şi procedura parlamentară pentru ca, într-adevăr, anticipatele să se suprapună cu localele. Este un plan deopotrivă ambiţios, curajos şi aşteptat de oameni. În momentul de faţă, peste 70 la sută din populaţia României doreşte alegeri anticipate”, a răspuns Raluca Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcan,
guvern,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici