Vicepreşedinte PNL: O consiliez pe Dăncilă, campioana gafelor. Propun cinci miniştri pentru remaniere

Vicepreşedintele PNL, Laurenţiu Leoreanu, a declarat că e îngrijorat că premierul Viorica Dăncilă, "campiona gafelor" se va ocupa de remaniere. Acesta îi propune o listă cu cinci miniştri care ar trebui demişi, printre care ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Educaţiei, Valentin Popa.

913 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: O consiliez pe Dăncilă, campioana gafelor. Propun cinci miniştri pentru remaniere

Vicepreşedinte PNL: O consiliez pe Dăncilă, campioana gafelor. Propun cinci miniştri pentru remaniere

....ultimele două nume de pe lista cu remanieri făcute de Laurenţiu Leoreanu, sunt cele ale ministrului Transporturilor, Lucian Şova, şi a ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

„Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, trebuie să plece din funcţie, în condiţiile în care se pare că principala sa sarcină este să stea ascuns de ochii presei şi să nu scoată un cuvânt, în timp ce proiectele ministerului pe care îl conduce bat pasul pe loc, aşa cum şi Lucian Şova, ministrul Transporturilor trebuie remaniat. Nu reiau şirul gafelor comise de Şova, reamintesc doar că proiectul autostrăzii Iaşi- Târgu Neamţ-Târgu Mureş este complet ignorat de ministrul Transporturilor şi că nu a fost depus nici măcar un proiect de finanţare din bani europeni pentru demararea construcţiei autostrăzii. În egala măsură şi ministrul Carmen Dan trebuie să plece din guvern, în numele oamenilor bătuţi şi gazaţi pe 10 august în Piaţa Victoriei la un protest paşnic. Vineri, Parchetul General a pus sub acuzare conducerea Jandarmeriei implicată în represiunea de pe 10 august, precum şi un secretar de stat din MAI. Dar nu există nicio urmă de îndoiala că adevăraţii dirijori ai intervenţiei împotriva protestatarilor au fost Liviu Dragnea şi Carmen Dan, iar acesta este motivul principal pentru care ministrul de Interne trebuie să plece urgent din funcţie”, a completat Laurenţiu Leoreanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, vineri seară, că discuţiile şi acţiunile legate de o remaniere guvernamentală a miniştrilor din Cabinetului Dăncilă vor fi amânate după referendumul pentru redefinirea familiei care va avea loc pe 6 şi 7 octombrie.

"În ceea ce priveşte remanierea, i-am consultat pe colegii mei când cred că este bine să fie făcută şi aproape în unanimitate au zis după referendum. Oricum, doamna prim-ministru începuse o evaluare miniştrilor, care este în desfăşurare şi după referendum vom avea un Comitet Executiv Naţional, care va hotărî cine din partea Partidului Social sau pe locurile Partidului Social Democrat cine va mai rămâne în Guvern, cine nu", a declarat Dragnea, vineri seară, la încheierea şedinţei CExN al PSD.

Liderul PSD a adăugat că de acum încolo o calitate obligatorie a fiecărui ministru din Guvernul Dăncilă va fi "buna comunicare", lucru care va fi o condiţie pentru rămânerea în Executiv.

"Miniştri care se ascund în Guvern, fug de presă, nu pot fi. Eu nu mai vreau să fiu purtător de cuvânt al ministerelor, fiecare trebuie să comunice deciziile pe care le-a luat. Ce este foarte important, din punctul meu de vedere, şi o să cer în mod imperativ la acel Comitet Executiv, din calităţile obligatorii pe care trebuie să le aibă membrii Guvernului trebuie să fie buna comunicare", a completat Dragnea.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici