Vicepreşedinte PSD: Votez la referendum pentru familia rezultată din căsătoria între bărbat şi femeie - Mediafax

Vicepreşedinte PSD: Votez la referendum pentru familia rezultată din căsătoria între bărbat şi femeie

Vicepreşedintele PSD, Doina Federovici, a anunţat, marţi, după adoptarea în Senat a iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei pentru modificarea definiţiei căsătoriei că alături de colegii social-democraţi a votat pentru căsnicia dintre un bărbat şi o femeie.

436 afişări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PSD: Votez la referendum pentru familia rezultată din căsătoria între bărbat şi femeie

Vicepreşedinte PSD: Votez la referendum pentru familia rezultată din căsătoria între bărbat şi femeie

„Am votat în Senat şi voi vota la referendum pentru familia rezultată din căsătoria între un bărbat şi o femeie. În opinia mea, doar în acest fel se poate asigura formarea familiei şi perpetuarea societăţii şi culturii noastre. Familia este nucleul de bază prin care un bărbat şi o femeie pot să dea naştere, să educe şi să pregătească pentru viaţă un copil. În absenţa acestei legături nu putem să vorbim de o societate sănătoasă care să pună pe primul loc creşterea natalităţii şi dezvoltarea normală a fiecărui cetăţean”, a declarat Doina Federovici, într-un comunicat de presă remis marţi MEDIAFAX.

Senatorul PSD a adăugat că decizia social-democraţilor de a promova cadrul legal pentru organizarea unui referendum pentru modificarea definiţiei căsătoriei din Constituţie le va da şansa cetăţenilor cu drept de vot să îşi exprime opinia în legătură cu modul în care va evolua societatea românească în ceea ce priveşte căsătoria şi familia.

„PSD îi reprezintă pe cetăţenii din România, care majoritatea susţin principiul de familie tradiţională aşa cum e propus amendamentul pentru revizuirea Constituţiei. PSD are curajul de a fi alături de români, chiar dacă această atitudine va atrage critici din alte părţi. Statutul civil al unei persoane, căsătorit, necăsătorit, divorţat, nu are nicio legătură cu opţiunea acelei persoane pentru susţinerea familiei tradiţionale. Principiul familiei tradiţionale nici nu obligă la căsătorie, nici nu interzice divorţul sau celibatul, ci doar susţine că familia tradiţională se fundamentează pe căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie”, a completat vicepreşedintele PSD.

Senatul a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi.

Din totalul de 136 de senatori, 127 au fost prezenţi în plenul de marţi al forului superior al Parlamentului. Propunerea de revizuire a Constituţiei a fost adoptată de Senat cu 107 "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi şapte abţineri.

Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie.

„Prezentul act normativ îşi propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soţi” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituţia României ar putea să-l aducă în conturarea noţiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” şi dreotul fundamental al bărbatului şi al femeii de a se căsători şi a întemeia o familie. Dreptul de a se căsători şi de a întemeia o familie este privit ca un drept comun al bărbatului şi al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. El nu poate fi conceput ca un drept al cărui conţinut să depindă în mod arbitrar de voinţa unilaterală doar a bărbatului sau doar a femeii”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă artidolului 48 din Constituţia României.

Secretatul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, la Parlament, că liderii judeţeni social-democraţi vor discuta miercuri şi joi, la sediul central al partidului, despre „organizarea campaniei" pentru referendumul de modificare a Constituţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea a declarat, marţi, că salută decizia Parlamentului de a adopta iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei şi precizează că referendumul va avea loc pe 7 octombrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici