VIDEO. INTERVIUL INTEGRAL Marius Tucă Show. Valentin Stan, despre alegeri: Viorica Dăncilă va face, probabil, o figură mult mai bună decât se aşteaptă mulţi

Analistul politic Valentin Stan a afirmat miercuri, la emisiunea Marius Tucă Show, că preşedintele Iohannis a prezentat opiniei publice cele mai penibile realizări ale primului său mandat şi nu vede motivul pentru care românii ar trebui să-l voteze duminică pentru încă 5 ani la Cotroceni.

14828 afișări

Poporul român nu poate fi luat de mână şi trecut strada, da, decât dacă vrea el. Iar poporul român mi se pare că în mod firesc şi legitim îşi decide cine să-l conducă

Valentin Stan: Am o mare nesiguranţă, da.

Marius Tucă: Nu, nu, ştiu că e foarte argumentat aici, dar pentru publicul care ne urmăreşte ar trebui să spuneţi lucrurile astea că e important. Nu că am schimba noi ceva în ceea ce priveşte votul, dar cred cu toate astea că trebuie spuse lucrurilor pe nume.

Valentin Stan: Domnul Tucă, dumneavoastră sunteţi jurnalist şi ştiu că o faceţi din suflet şi ştiu că adevăratul…

Marius Tucă: Cred că am şi vocaţie dacă mă întrebaţi…

Valentin Stan: Şi mai ştiu că adevăratul dumneavoastră stăpân este publicul cel căruia i vă adresaţi.

Marius Tucă: A fost şi va rămâne întotdeauna.

Valentin Stan: Exact. Singurul care vă poate judeca. Eu însă mai ştiu un lucru, că poporul român nu poate fi luat de mână şi trecut strada, da, decât dacă vrea el. Iar poporul român mi se pare că în mod firesc şi legitim îşi decide cine să-l conducă. Vrea Iohannis, are Iohannis şi multe alte lucruri. De pildă, se poate vorbi foarte interesant, apropo de acest om despre care mă întrebaţi încă cinci ani nu e ok. Uite, trei minute, întrebat în conferinţa de presă de pe 13 noiembrie, acum o săptămână, ce-i cu vizele pentru America. Vine şi explică. Deci atenţie, stăm de vorbă cu preşedintele României în exerciţiu, nu e vorba de un candidat.

Marius Tucă: Care a avut o întâlnire cu Trump.

Valentin Stan: Care tocmai s-a întors de la o întâlnire cu Trump. Şi care spune aşa. Domnule, lucrăm, este o problemă cu rata de refuz, da, rata aia de respingere, da, care este în legislaţia americană de 3% şi noi avem 10%. Deci este transcriptul. Deci asta e situaţia, nu putem, nu, să obţinem ridicarea vizelor, dar lucrăm împreună cu americanii asupra acestui proiect. Până aici e ok?

Marius Tucă: Da.

Valentin Stan: Dragă Marius Tucă, eu o să-ţi pun o întrebare după câteva cuvinte. Pot să pun şi eu o întrebare?

Marius Tucă: Cu raza cercului nu.

Valentin Stan: Nu. Nu cu raza cercului. Cu cvadratura cercului.

Marius Tucă: Aia cu Arhimede, dacă e.

Valentin Stan: NU, îţi pun o întrebare simplă. Povestea cu 3% este adevărată, e legislaţie în Congres foarte frumos. Acum fii atent, în 2012 doi senatori Barbara Mikulski şi Roger Kirk au introdus legislaţie care completează…

Marius Tucă: Ceea ce face Congresul…

Valentin Stan: Legea cu privire la visa waver program. Visa waver program este acel program care, aplicat unei ţări, permite să se ridice vizele pentru America. Deci în 2012 vin doi senatori şi introduc un amendament care se numeşte Security and Reforme Act. Deci act de modificare, o lege de modificare a acestei legislaţii a Congresului. Şi fii atent ce spune acolo, că această condiţionalitate de 3% devine o pârghie în mâna secretarului lui Homeland Security care este departamentul care se ocupă de securitate.

România la momentul ăsta ar trebui să aibă vizele ridicate. Iohannis e prost? E incompetent? Este prost sfătuit?

Marius Tucă: Ţine de guvern, de executiv adică.

Valentin Stan: Ţine de executiv şi această condiţionare poate fi modificată la 10%. Păi dragă Marius acum vine întrebarea. Preşedintele îmi spune că noi avem o rată de refuz de 10%, păi dacă o are de 10% şi condiţionarea poate fi modificată de Secretary of Homeland Security, România la momentul ăsta ar trebui să aibă vizele ridicate.

Marius Tucă: Şi nu le are.

Valentin Stan: Şi nu le are. Ştii ce a făcut Polonia? A făcut nişte acorduri succesive cu americanii tocmai ca să se califice pentru această modificare a condiţionalităţii. Şi eu îţi spune acum aşa, vine întrebarea. Unu, de ce nu ştie Klaus Werner Iohannis, preşedintele românilor pentru care trebuie să se bată la Washington pentru ca aceşti români să fie trataţi cu demnitate, cu respect de partenerul strategic şi să poată să meargă şi ei în lumea americană, aşa cum azi polonezii fără să li se ceară viză? Ei bine, dacă s-a întâmplat ce spun şi pe 10% dacă, atenţie, nu Congresul, ci Guvernul SUA vrea pe 10% refusale rate şi el îmi spune că are 10% acum cum se face că românii au încă viză pentru America? Iohannis nu ştie despre această legislaţie care transferă condiţionalitatea la Guvernul American? E prost? E incompetent? Este prost sfătuit? Este cineva în jurul lui care lucrează împotriva intereselor poporului român? Hai, răspunde-mi.

Marius Tucă: Răspunsul este tot într-un articol pe care l-aţi scris pe valetinstan.com şi anume că în momentul în care, şi asta mă deranjează cel mai tare, când a avut loc vizita acolo, bineînţeles, că una dintre ideile care s-a transmis prin oficine era aceea – Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Trump să rezolve problema cu vizele. Da, dar ce mă doare mai tare, momentul în care a fost întrebat ce se întâmplă cu vizele, a zis că să vorbească specialiştii.

Valentin Stan: Exact.

Marius Tucă: Şi aici mă doare pentru că e prostia aia în faţă, în momentul în care te face prost în faţă. Păi n-ai zis că ai fost şi te-ai întâlnit tu, preşedinte al României, da, Republica Socialistă România cu preşedintele United States of America să rezolvi problema vizelor? Şi atunci de ce în momentul în care eşti întrebat, răspund şi eu cu o întrebare, spui să lucreze specialişti?

Valentin Stan: De ce?

Marius Tucă: Nu ştiu. Şi lucrează specialiştii, nu?

Valentin Stan: Dar atunci când domnul Duda, preşedintele Poloniei, s-a aflat la Washington cu puţin timp înainte şi preşedintele Trump a fost întrebat de jurnalişti ”Se ridică vizele pentru Poloni?” preşedintele Trump a răspuns, întrebarea conţinând şi următoarea componentă ”Aşa cum aţi promis”. Este promisiune încă de pe vremea lui Obama. Trump nu numai că răspunde, îl are lângă el pe Secretary o Homeland Security care pune pe masă acordul cu Polonia. Iar Trump înainte de întrevederea cu Iohannis, la Casa Albă, cu presa acolo, îşi bate joc de jurnalişti când primeşte întrebarea legată de vize, le zice, citez, ”Aha, aţi vrea, nu?” ”V-ar plăcea, nu?”. Ce este asta?

Marius Tucă: Bătaie de joc.

Valentin Stan: Bătaie de joc. Cu Iohannis lângă el. Lui Iohannis căruia, sigur, îi dă faimoasa şapcă.

Marius Tucă: Păi şi noi doi am rămas cu şapca?

Valentin Stan: Da. Şi cu bătaia de joc.

Marius Tucă: O purtăm pe rând?

Valentin Stan: Cred că o purtaţi numai dumneavoastră.

Marius Tucă: Eu cred că o purtaţi dumneavoastră şi o să vi-o dea cred că personal cadou de ziua dumneavoastră Iohannis după ce o să citesc ce aţi putut scrie despre preşedintele în funcţie. Şi asta mă doare, nu despre candidat, că era scris august.

Valentin Stan: O să o port în bandulieră.

Marius Tucă: În bandulieră, o să o purtaţi în torpedoul de la maşină să nu o ardă soarele. Va trebui să punem ceva pe ecran, nu ştiu. Cum e aia, atenţie, impact emoţional, da?

Valentin Stan: Puneţi şapca.

Marius Tucă: Păi şapca nu că nu mi-a dat-o. Mi-o dă după turul doi. Problema măricică, pentru că erau două probleme în textul dumneavoastră, şi încă mă întreb cum au avut loc două probleme, cum a încăput în text despre o carte atât de mică, ziceţi aşa, şi o să vă aduc la securişti şi nu întâmplător pentru că am vorbit acum două săptămâni, înainte de primul tur, cu Ion Cristoiu despre România şi despre rolul securităţii aici şi la un moment dat mă întrebam, zic, domnul Cristoiu, dar nu credeţi că lumea se uită la noi ca la nişte extratereştri, noi vorbim despre securişti, despre… mda. Uneori mi se pare că suntem pe undeva pe acolo.

Valentin Stan: Maestrul Cristoiu are această proiecţie şi cred că este un extraterestru avant la lettre, adică înaintea noastră.

Marius Tucă: E adevărat. ”Problema măricică este că stejarul din Sibiu”, atenţie, puneţi cu impact emoţional sau cum se pune aia? Ştii că e o crimă, un accident, ce impact emoţional nu ştiu cum.

Valentin Stan: Se zice Brexit news.

Marius Tucă: Domnul Stan nu mă ajutaţi de loc şi asta mă deranjează pentru că eu sunt moderator de succes iar dumneavoastră încercaţi să mă trageţi în jos.

Valentin Stan: Bine, puneţi break-up.

Marius Tucă: Puteţi să-mi spuneţi cum se zice? Atenţie imagini cu impact emoţional, care pot afecta telespectatorii. După ce 30 de ani le-ai dat numai cu pumnul în gură şi cu cuţitul în ceafă, ştii, acum, că e mort ursul, sunt imagini cu impact emoţional.

Valentin Stan: Ăla accident.

Marius Tucă: Ăla accident, lăsat să moară ca un câine cu toate că el era urs.

”Problema măricică este că “Stejarul” din Sibiu  (şi, totuşi, Sibiul părea mai acătării decât Scorniceştii) reprezintă România în Consiliile Europene! Iar cartea, care se vrea un ghid, cică, pentru români, despre Uniunea Europeană, arată, în realitate, impotenţa unui întreg establishment politico-instituţional, cocoţat pe mâna Securităţii în fruntea ţării. Aşa, cu frazele lui boante şi inexpresive, cu o sintaxă boţită, aninată în platitudini tern-soporifice, Iohannis admite singur că nu ar fi putut scrie o aşa “capodoperă” fără ajutor.” Şi daţi aici, spuneţi că o carte cu apropiaţi şi prieteni care se uită dacă nu sunt greşeli înăuntru, ăia erau… corectorii erau prietenii apropiaţi.

Valentin Stan: Apropo de prieten.

Marius Tucă: Da, cocoţată pe mâna securităţii. Vă rog detaliaţi, oricum schimbă toată lumea canalul. Noi nu suntem pe televiziune, dar îl schimbă sigur.

Valentin Stan: Telespectatorii trebuie să ştie că eu nu am ştiut de faptul că mă vei ghilotina cu propriile mele texte.

Marius Tucă: Eu lucrez cu materialul clientului.

Valentin Stan: Dar pentru că domnul Tucă, aşa cum vă şade bine mi-aţi oferit acest prilej excepţional, hai să trecem la o pildă care confirmă ce scrie aici.

Marius Tucă: Vă rog, sunt aici prezent sută la sută, acaparat de discursul dumneavoastră.

Valentin Stan: Cu certitudine sunteţi la curent cu faptul că livraţi din buzunarul dumneavoastră, sigur, dacă aş fi ştiut că aveţi atâţia bani era altă poveste, dar…

Marius Tucă: Aţi aflat în timpul emisiunii ceea ce v-a derutat un pic.

Valentin Stan: Păi, nu, că e o sumă mare, vreo 300 de miliarde de dolari.

Marius Tucă: A, sorry for me.

Valentin Stan: Deci nu mă puteţi împrumuta?

Marius Tucă: Ba da, pe… lichefiate?

Valentin Stan: Nu. Cam atât costă bateriile alea Patriot.

Marius Tucă: A, Patriot, luate degeaba.

Valentin Stan: Da, exact. Deci cam atât costă. Şi acum, fii atent, pe 17 septembrie 2017, verificaţi cu prietenul dumneavoastră de la DCnews.

Marius Tucă: Dar e gras.

Valentin Stan: Asta e. Şi Mardi Gras e gras şi lumea se bucură când vine la New Orleans.

Marius Tucă: Când sunt mai corpolenţi îi evit, n-aş vrea să…

Valentin Stan: Deci verificaţi cu domnul Chireac pentru că acolo s-a întâmplat, la DCnews, când un comandant important al neamului, acum hulit, adulat pe vremea aia, pe numele lui Dragnea spune în presă. Sigur, oamenii au preluat după aia şi pe ştiri pe surse şi prin alte publicaţii, n-au prea dat atenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici