Voiculescu îl atacă pe Ponta, pe tema Codului Fiscal: Ştia că minte sau a fost neputincios?

Dan Voiculescu l-a atacat joi pe premierul Victor Ponta, căruia îi transmite că nu are de ce să se laude cu noul Cod Fiscal, în condiţiile în care toate măsurile care ar fi avut un impact macroeconomic nu au mai fost introduse în actul normativ.

1007 afișări
Imaginea articolului Voiculescu îl atacă pe Ponta, pe tema Codului Fiscal: Ştia că minte sau a fost neputincios?

Dan Voiculescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Mă întreb de ce se laudă guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: ştia că minte sau a fost neputincios?", scrie Voiculescu pe blogul său, adăugând că întreaga dezbatere pe tema noului Cod se poate rezuma prin formula "mult zgomot pentru nimic".

Voiculescu susţine că oamenii de afaceri au primit cu "entuziasm" noul proiect de Cod Fiscal, însă "minunea a durat trei zile", în condiţiile în care au fost eliminate toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic: reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, eliminarea taxei pe construcţii speciale şi reducerea accizelor la carburanţi

Singura măsură care a rămas este reducerea TVA de la 24% la 20%, ceea ce va ajuta consumul, şi implicit producţia, dar mai ales importul, mai scrie Voiculescu.

Proiectul noului Cod fiscal, reexaminat în urma cererii şefului statului, a trecut de Parlament, urmând să fie transmis preşedintelui spre promulgare, Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, aprobând joi legea cu 279 voturi "pentru", 8 "împotrivă" şi 5 abţineri.

Principalele amendamente la Codul fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcţii începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole - în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016 -, eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, a fost reintrodusă în Codul fiscal prevederea potrivit căreia consiliile locale au posibilitatea de a majora la 500 la sută a impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite, aceasta aplicându-se de la 1 ianuarie 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici