(P) 14 lucruri surprinzătoare pe care nu le ştiai despre mâncarea italienească

Bucătăria italienească înseamnă mult mai mult decât pizza şi paste. E celebră în toată lumea pentru diversitatea şi bogăţia sa. De-a lungul anilor fiecare regiune sau sătuc din Italia şi-a dezvoltat propria cultură gastronomică, precum şi moduri specifice de-a pregăti mâncarea, care cel mai adesea e pregătită cu ingrediente care se găsesc doar în zona respectivă. Mâncarea italienească atât de cunoscută astăzi în toată lumea a apărut acum mulţi, mulţi ani şi e o parte importantă a moştenirii cultural-gastronomice a italienilor.

14 afișări
Imaginea articolului (P) 14 lucruri surprinzătoare pe care nu le ştiai despre mâncarea italienească

(P) 14 lucruri surprinzătoare pe care nu le ştiai despre mâncarea italienească

 

 

 

 

Mai jos găseşti 14 lucruri interesante despre mâncare italienească pe care cu siguranţă nu le ştiai:

1.      Publicul larg cunoaşte doar două categorii de paste – pasta corta (pastele scurte) şi pasta lunga (pastele lungi), însă în Italia există peste 450 de feluri de paste şi tot atâtea sosuri.

2.      Un italian mânâncă într-un an mai mult de 23 de kilograme de paste. Comparativ, un american consumă doar 6 kilograme.

3.      Pastele trebuie pregătite mereu “al dente”, ceea ce înseamnă, practic, că ele nu trebuie fierte prea mult. Nu numai că varianta “al dente” e mai gustoasă, ci şi mai uşor de digerat.

4.      Cuvântul “spaghetti” se traduce ad-litteram astfel: “sfori/frânghii”. Iniţial italienii au botezat spaghetele “maccheroni”.

5.      În vremurile trecute, cu mult înainte să apară fabricile care produc în prezent delicioasele paste, oamenii obişnuiau să-şi facă singuri spaghete şi le atârnau afară pentru a le usca.

6.      Tot în acele vremuri pastele se mâncau cu mâinile. Mai precis, cu braţul întins deasupra capului şi cu capul dat pe spate.

7.      Suprinzător, roşiile (din care se fabrică nelipsitul sos pentru spaghete) au fost aduse în Italia abia în anul 1700.

8.      Italienii nu amestecă niciodată chiftelele cu spaghetele.

9.      Când un celebru lanţ de magazine fast-food s-a deschis pentru prima dată în Roma, în 1986, italienii s-au simţit atât de jigniţi încât au început să vină în faţa fast food-ului cu spaghete gata-pregătite şi să le ofere oamenilor care voiau să mănânce acolo pentru a le reaminti de moştenirea lor gastronomică.

10.  Brânza de tip parmesano e originară din regiunea Parma. Tot italienii au creat şi celebrele gorgonzola, mozzarella, provolone şi ricotta.

11.  Există câteva ingrediente care sunt considerate esenţiale în bucătăria italienească: uleiul de măsline, usturoiul, busuiocul, oregano, mozzarella, ricotta, parmigiana, fructele de mare şi roşiile.

12.  În nordul Italiei oamenii preferă să folosească untul, nu uleiul de măsline. Tot acolo orezul şi produsele din porumb sunt mai populare decât pastele.

13.  În Italia orice masă începe cu vin şi pâine, care sunt urmate de ulei de măsline şi unt.

14.  Italienii petrec mult timp la masă. Ei pot sta la aceeaşi masă şi timp de 5 ore.

Acum poţi gusta cele mai delicioase preparate italieneşti şi fără să fie nevoie să mergi până în Italia. Vizitează quicky.ro!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici