(P) ALTEX® – nr. 1 în România pentru cel mai bun raport calitate-preţ în categoria retail

În cercetarea realizată de Organizaţia elveţiană ICERTIAS pentru cel mai bun raport calitate-preţ în categoria retail electro-IT, consumatorii din România au oferit votul lor de încredere companiei ALTEX®.

736 afișări
Imaginea articolului (P) ALTEX® – nr. 1 în România pentru cel mai bun raport calitate-preţ în categoria retail

(P) ALTEX® – nr. 1 în România pentru cel mai bun raport calitate-preţ în categoria retail

 

 

 

Bucureşti, 8 Aprilie 2014 – Sondajul Best Buy Award Survey 2013/2014 arată că utilizatorii din România au ales ALTEX® drept lider al categoriei electro-IT pentru că oferă cel mai bun raport calitate-preţ pentru produsele specializate, obţinând astfel cel mai mare număr de voturi din partea respondenţilor implicaţi în studiu.

Cercetarea Best Buy Award România 2013/2014 a fost efectuată de organizaţia elveţiană ICERTIAS (www.icertias.com) pe un eşantion de 1200 de respondenţi (consumatori români).

Prin metoda inovatoare CAWI - DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Conştientizare Profundă), participanţii la sondaj au avut oportunitatea de a nominaliza cel mai bun retailer pe segmentul electro-IT din punct de vedere al preţurilor şi al serviciilor oferite.

Întrebarea deschisă le-a oferit respondenţilor posibilitatea de a alege retailerul preferat, fără a avea sugestii propuse. Fiecare persoana implicată în studiu a propus retailerul care a livrat cea mai bună experienţă de achiziţie din punct de vedere al raportului calitate-preţ de pe piaţa locală. Cea mai mare parte dintre respondenţi a nominalizat ALTEX®, ca fiind liderul retailului românesc pe segmentul electro-IT.

ALTEX® este liderul pieţei pe zona electro-IT. Anul 2013 s-a încheiat pentru companie cu o cifră de afaceri de peste 250 de milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de anul precedent. Reţeaua ALTEX® numără 75 de showroom-uri în întreaga ţară şi pune la dispoziţia clienţilor o platformă de e-commerce - www.ALTEX.ro pentru o experienţă de shopping completă.

Cercetarea de piaţă Best Buy Award  2013/2014 s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile „Codului Internaţional pentru Implementarea Cercetărilor de Piaţă şi Sociale” adoptate de Camera Internaţională de Comerţ (CIC) şi Asociaţia Mondială a Experţilor în Cercetare (ESOMAR).

Metodologie şi eşantion

Cercetarea Best Buy Award 2013/2014 (www.bestbuyaward.org) a fost efectuată de organizaţia elveţiană ICERTIAS-International Certification Association GmbH (www.icertias.com) pe teritoriul României în luna octombrie 2013 sub forma unui sondaj online, utilizând metoda CAWI - DEEPMA (Interviu Asistat de Computer prin Internet – Conştientizare Profundă). La sondaj au participat 1200 de respondenţi (cetăţeni/consumatori români).

 

Despre proiectul Best Buy Award

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) este un proiect al companiei elveţiene ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com), desfăşurat cu sprijinul PWC (Pricewaterhouse Coopers), o organizaţie de top în consultanţă şi audit.

Obiectivul principal al cercetării a fost de a obţine o imagine complexă a experienţelor şi percepţiilor populaţiei din România referitoare la produsele şi mărcile de servicii, la producători şi retaileri, cine consideră utilizatorii că oferă cel mai bun raport calitate/preţ (aşa-numitul best buy). 

Scopul proiectului şi certificatului "Best Buy Award" este de a facilita cumpărătorilor în acest domeniu căutarea produselor celor mai bune şi, conform preţului, celor mai convenabile pe piaţa românească.

© 2014, ICERTIAS International Certification Association GmbH

Despre ALTEX®  România

ALTEX® România este liderul pieţei româneşti de retail cu produse electrocasnice, electronice, IT, comunicaţii şi multimedia. Prin reţeaua naţională de peste 75 de magazine aflate în cele mai importante oraşe din ţara şi magazinul online www.ALTEX.ro, ALTEX®  oferă clienţilor o gamă variată de produse inovatoare, la cele mai avantajoase preţuri, susţinute de soluţii optime de finanţare. În fiecare zi cei aproximativ 2000 de angajaţi ai companiei sunt dedicaţi livrării de soluţii tehnologice de ultima generaţie, care facilitează accesul consumatorilor la informaţie, divertisment şi comunicare. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici