(P) Care este cea mai populara mancare de strada din Europa?

Mancarea reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a invata lucruri noi despre culturi necunoscute. Este imposibil sa nu fi auzit despre cartofii belgieni fragezi la interior si crocanti la exerior, despre delicioasa pizza italiana sau despre pestele&cartofii britanici. Totusi, stii care este cea mai populara mancare de strada din Europa? In mod surprinzator, aproape intregul continent este dominat de Kebab-ul turcesc numit si Doner Kebap. Neoficial, acesta este mancarea de strada internationala a Europei.

12 afișări
Imaginea articolului (P) Care este cea mai populara mancare de strada din Europa?

(P) Care este cea mai populara mancare de strada din Europa?

 

 

 

 

 

Combinatia bogata de carne de vita sau miel condimentata si crocanta completata cu salata proaspata si sos de iaurt cu aroma de usturoi,a transformat Doner Kebap-ul in unul dintre cele mai consumate preparate takeaway atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Este atat de gustos, incat odata ce l-ai incercat, cu siguranta iti vei dori sa repeti aceasta experienta culinara delicioasa. Probabil, stii deja faptul ca isi are originile in Turcia si in lumea araba, dar stiai ca traducerea sa inseamna „friptura la rotisor”? Stiai ca in Germania, vanzarile anuale de Doner Kebap se ridica la aproximativ 2.5 miliarde de euro? In fiecare tara, Doner-ul difera in ceea ce priveste modul de preparare si numele sau. Iata care sunt cateva dintre diversele sale denumiri:

Varietatea numelui: 

·         Gyros – in Grecia;

·         Dyuner – in Bulgaria;

·         Kebap med bröd – in Suedia;

Consumul netraditional:

·         In Belgia, este intotdeauna servit alaturi de cartofi prajiti si adesea cu doi sau trei ardei iuti. 

·         In Italia, Doner-ul este intotdeauna insotit de mai mult de 7 tipuri de topping. Din acest motiv este numit „Kebap completo”.

·         In Spania, este servit cu Falafel, cartofi prajiti si oua ochiuri.

·         In Suedia, exista chiar si Pizza Kebap- o pizza cu carne si sosuri specifice doner-ului. 

·         In Bulgaria, combinatia de Doner Kebap si bautura nationala Airan este foarte populara si merita incercata. 

·         In Rusia, este adesea consumat cu bere Light.

Cel mai mare Doner Kebap din lume:  a forst facut in Turcia si avea o greutate de 1198kg si 2.6 metri inaltime.

Doner-ul este usor de pregatit si nu necesita foarte multe ingrediente. Poti incerca chiar si sa-l prepari acasa. Sau il poti comanda online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici