(P) Cum se curăţă o maşină de spălat rufe murdară sau urât mirositoare?

Aţi observat că maşina dumneavoastră de spălat este înfundată sau miroase urât? Rufele proaspăt spălate au un miros de mucegai sau de stătut? Acestea sunt lucruri comune şi se datorează adesea utilizării sau întreţinerii necorespunzătoare a maşinii de spălat. Din fericire, este uşor de remediat! De ce miros urât maşinile de spălat şi rufele? Foarte des, maşinile de spălat şi rufele încep să miroasă urât.

5644 afișări
Imaginea articolului (P) Cum se curăţă o maşină de spălat rufe murdară sau urât mirositoare?

Există mai multe cauze posibile, dintre care cele mai frecvente sunt:

- Vă spălaţi hainele murdare şi foarte murdare la o temperatură prea scăzută, ceea ce nu permite eliminarea bacteriilor care se depun în tambur şi se dezvoltă, provocând mirosuri neplăcute. Maşini de spalat rufe ieftine gasiti pe Emag

- Din motive ecologice şi/sau economice, spălaţi doar la temperatură scăzută, care nu dizolvă suficient detergentul şi balsamul de rufe, lăsând depuneri vâscoase şi înfundând maşina. - Închideţi uşa maşinii imediat ce scoateţi hainele spălate, fără a da timp tamburului să se usuce la aer.

- Vă lăsaţi hainele în maşina de spălat rufe prea mult timp după ciclul de spălare. Acest lucru duce la dezvoltarea unui miros urât pentru că bacteriile proliferează.

- Garniturile de etanşare ale tamburului nu sunt curăţate în mod regulat. Deşeurile, reziduurile de detergent şi bacteriile se acumulează acolo.

- Dozatorul de detergent nu este curăţat în mod regulat, iar reziduurile de detergent îl înfundă. Cum poţi curăţa corect o maşină de spălat murdară sau urât mirositoare?

Iată sfaturile noastre simple şi eficiente pentru curăţarea şi întreţinerea maşinii dumneavoastră de spălat.

În funcţie de starea maşinii dumneavoastră, puteţi încerca în siguranţă mai multe dintre ele. Porniţi maşina de spălat rufe în gol, cu oţet în interior Spălarea la temperaturi scăzute, adică până la 40°C, nu elimină bacteriile din rufe. Aceste bacterii se depun în maşină şi se dezvoltă, lăsând în urmă mirosuri neplăcute. Pentru a scăpa de ele, turnaţi 1 litru de oţet alb în tamburul maşinii şi rulaţi un program gol la o temperatură de 90°C.

Acest lucru va igieniza maşina de spălat rufe şi trebuie făcut de două ori pe an pentru a întreţine maşina.

Curăţarea tamburului Dacă se instalează mirosuri neplăcute, înmuiaţi o cârpă curată în oţet alb şi curăţaţi interiorul tamburului maşinii, garnitura tamburului care colectează deşeurile şi reziduurile de produse de spălare, precum şi fereastra. Oţetul alb dezinfectează şi dă un aspect proaspăt masinii de spalat rufe. Lăsaţi uşa deschisă după fiecare spălare pentru a permite tamburului să se usuce corespunzător.

Curăţaţi dozatorul de detergent Rezervorul de detergent colectează reziduurile de detergent şi de balsam de rufe. În plus, este expus în mod constant la umezeala din maşina de spălat rufe. Nu este neobişnuit să miroasă urât şi să apară mucegai. Scoateţi-l şi curăţaţi-l cu un burete şi cu detergent. Pentru a îndepărta reziduurile de detergent, puneţi-l la loc şi adăugaţi 2 litri de apă clocotită şi oţet alb. Puteţi adăuga câteva picături de ulei de arbore de ceai, care este un agent eficient şi natural de combatere a mucegaiului.

Păstraţi cuva de rufe curată şi nu uitaţi să o lăsaţi întredeschisă după spălare pentru a permite uscarea la aer.

Curăţaţi garniturile Înmuiaţi o cârpă curată în oţet alb şi curăţaţi garniturile murdare şi mucegăite pentru a îndepărta reziduurile de detergent, murdăria, mucegaiul şi bacteriile. Dacă mucegaiul este încăpăţânat, frecaţi cu un burete cu peri moi înmuiat în apă caldă, detergent de vase şi oţet alb. Verificaţi periodic starea garniturilor şi îndepărtaţi deşeurile care se acumulează după fiecare spălare. Curăţaţi filtrul Dacă mirosurile persistă, curăţaţi filtrul, care se află de obicei în partea de jos a aparatului electrocasnic.

Consultaţi manualul maşinii pentru a-l localiza. Aşezaţi un lighean şi un mop sub filtru. Scurgeţi apa deşurubând filtrul, dar nu-l scoateţi complet, astfel încât să se scurgă toată apa din aparat. Apoi scoateţi filtrul şi treceţi-l sub apă curată pentru a îndepărta orice murdărie care s-a lipit de el, apoi înlocuiţi-l.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici