(P) Parteneriat pentru susţinerea programului social “Totul începe acasă”.

GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru susţinerea programului social “Totul începe acasă”. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani (2013-2014) şi implică o contribuţie financiară de 300.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ.

76 afișări
Imaginea articolului (P) Parteneriat pentru susţinerea programului social “Totul începe acasă”.

(P) Parteneriat pentru susţinerea programului social “Totul începe acasă”.

 

 

 

 

GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România şi SOS Satele Copiilor au semnat un parteneriat pentru susţinerea programului social “Totul începe acasă”. Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 2 ani (2013-2014) şi implică o contribuţie financiară de 300.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy România şi a Fundaţiei GDF SUEZ.

Parteneriatul are ca scop renovarea complexului şi îmbunătăţirea eficienţei energetice pentru toate cele 12 case sociale. Iniţiativa răspunde nevoii crescute de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru cei 134 de beneficiari: copiii din cadrul SOS Satele Copiilor, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Premisele parteneriatului

SOS Village reprezintă un cămin pentru copiii defavorizaţi, situat în Bucureşti, pe Calea Floreasca, nr. 165. Complexul adăposteşte 12 case, câte una pentru fiecare mamă socială, ce are în grijă 6-7 copii. Clădirile au fost date în folosinţă între 1993 şi 1996, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează continuu.

Sistemul de încălzire a clădirilor este alcătuit din centrale individuale pe gaz pentru fiecare clădire în parte, însă acestea şi-au depăşit durata normală de funcţionare, având peste 15 ani de utilizare.

Componentele programului de responsabilitate socială

Obiectivul principal al proiectului constă în reabilitarea celor 12 case sociale. Astfel, prin intermediul acestui program, vor fi înlocuite acoperişurile, va fi realizată izolaţia termică a acoperişurilor şi a mansardelor, va fi instalat un sistem de contorizare individuală a consumului de gaze naturale pentru fiecare casă familială, vor fi înlocuite uşile şi geamurile caselor aflate într-o stare avansată de uzură, va fi reabilitată izolaţia termică de exterior şi vor fi înlocuite centralele de gaze naturale existente.

Campania educaţională reprezintă cea de-a doua componentă a proiectului. GDF SUEZ Energy România urmăreşte să schimbe obiceiurile angajaţilor şi ale copiilor din cadrul satului în ceea ce priveşte consumul de energie şi necesitatea economiei în acest sens, pentru reducerea costurilor cu încălzirea.

,,Eficienţa energetică este o axă prioritară pentru companie şi ne bucurăm că putem susţine acest proiect social în parteneriat cu SOS Satele Copiilor şi Habitat for Humanity. Proiectul se înscrie în axa Grupului GDF SUEZ de a susţine, pe de o parte, categoriile vulnerabile şi pe de altă parte de a încuraja măsurile de eficienţă energetică în rândul consumatorilor de gaze naturale. Acest proiect face parte din platforma de responsabilitate socială Energie pentru fapte bune pe care compania o lansează cu această ocazie’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

GDF SUEZ Energy România va susţine proiectul financiar, dar şi cu echipe de voluntari, angajaţi ai companiei, care vor participa alături de echipele Habitat for Humanity România la lucrările de reabilitare.

 

Grupul GDF SUEZ este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu. Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF SUEZ Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. GDF SUEZ Energy România dispune de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi,  gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 km şi are aproximativ 4000 de angajaţi. Energie pentru fapte bune este platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România.

www.gdfsuez.ro

www.energiepentrufaptebune.ro

www.facebook.com/energiepentrufaptebune

 

Fundaţia GDF SUEZ

Creată în septembrie 2010, Fundaţia GDF SUEZ a ales, în concordanţă cu politica de responsabilitate socială a Grupului GDF SUEZ, două domenii majore de intervenţie: Solidaritate şi Protecţia mediului înconjurător. În domeniul solidarităţii susţinem programele: Copiii şi tineret, incluzând proiecte din domeniile sănătăţii şi educaţiei şi Energii solidare, cu scopul de a îmbunătăţi accesul la energie al persoanelor defavorizate. În domeniul protecţiei mediului înconjurător, Fundaţia GDF SUEZ derulează două programe complementare: Biodiversitate şi climat, tratând problematici precum biodiversitatea, protecţia ecosistemelor şi combaterea schimbărilor climatice şi Locuinţele viitorului, dedicat marilor provocări ale urbanizării şi arhitecturii durabile.

 

Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membră a SOS Kinderdorf International, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume, cu sediul central în Austria. SOS Satele Copiilor România este o organizaţie neguvernamentală, centrată pe asistarea şi sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. În acest moment asociaţia implementează 3 programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi) şi servicii educaţionale (Gradiniţe SOS, Maşina cu Jucării, Tabăra, Proiecte Educaţionale). SOS Satele Copiilor Romania este membră a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru copil.

www.sos-satelecopiilor.ro

www.facebook.com/SOSSatelecopiilor

 

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitat

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici