1987: Pasajul Unirii, gata în 34 de zile. 2009: Pasajul Băneasa, un haos de doi ani şi jumătate

La 6 iunie 1987, ziarele vremii anunţau o nouă realizare a socialismului: inaugurarea Pasajului Piaţa Unirii, la numai 34 de zile de la începerea lucrărilor de construcţie. Dincolo de propaganda specifică perioadei, lucrarea a fost, într-adevăr, finalizată într-un timp-record, chiar dacă operaţiunile pregătitoare construcţiei propriu-zise începuseră cu mai multe luni înainte.

27 afișări
Imaginea articolului 1987: Pasajul Unirii, gata în 34 de zile. 2009: Pasajul Băneasa, un haos de doi ani şi jumătate

1987: Pasajul Unirii, gata în 34 de zile. 2009: Pasajul Băneasa, un haos de doi ani şi jumătate

În octombrie 2009, Pasajul Băneasa nu este încă finalizat, la mai bine de doi ani şi jumătate de la începerea lucrărilor. Cele două lucrări de infrastructură au cel puţin un punct comun, şi anume au fost atribuite constructorului fără a se organiza vreo licitaţie. În 1987, cuvântul "licitaţie" nu era prezent în vocabularul românilor. A fost uitat şi 20 de ani mai târziu, când Guvernul Tăriceanu a încredinţat construcţia pasajului companiei portugheze Lena Construccoes.

Citeste toata stirea pe www.gandul.info

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici