2007, cel mai bun an in retailul electrocasnic

Primii trei jucatori pe piata retailului de electrocasnice, Altex, Domo si Flamingo, au inregistrat anul trecut rate de crestere a vanzarilor de pana la trei ori peste ritmul pietei, estimat, in medie, la 20%. In 2007, Altex si Flamingo au redevenit businessuri profitabile, dupa pierderile raportate in 2006, in timp ce Domo si-a imbunatatit rentabilitatea, urcand pana la o marja neta de 4,5%.

1 afișare
Imaginea articolului 2007, cel mai bun an in retailul electrocasnic

2007, cel mai bun an in retailul electrocasnic

“Piata a crescut in acest an, in special datorita exploziei segmentului de LCD-uri, plasme si a produselor de ultima generatie”, a declarat pentru Business Standard Lorand Szarvadi, director general al Domo. “Relaxarea creditului, cresterea consumului, precum si dezvoltarea unor strategii de marketing din ce in ce mai performante au dus la cresterea afacerilor companiilor de profil. Putem spune ca 2007 a fost un an bun pentru intreaga piata de retail de electrocasnice”, a declarat Codrut Pascu, managing director Roland Berger. Domo, a doua companie de profil ca cifra de afaceri, este lider in privinta ratei de majorare a vanzarilor, inregistrand o crestere de circa 60% si, totodata, ramane cel mai profitabil retailer, cu un castig net raportat de 8,5 mil. euro. Pentru 2008, Domo estimeaza o cifra de afaceri de 270 mil. euro, in crestere cu 40%, si o marja neta de profit de 5%, pe fondul unui ritm de crestere al pietei cu 25-30%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici