4,5 milioane români obezi la un Nicolăescu foarte slab

Obezitatea este tratată de autorităţile din ţările Uniunii Europene şi din Statele Unite ale Americii ca o problemă de sănătate publică. Se lansează campanii de informare a populaţiei privind riscurile de îmbolnăvire cauzate de obezitate, în Marea Britanie au apărut cântare speciale care arată caloriile unui produs, se fac campanii pentru a-i determina pe copii să renunţe la mâncarea tip junk-food şi multe alte acţiuni. În România, deşi populaţia a crescut exponenţial în greutate în ultimii ani, autorităţile nu dau semne că vor acţiona în vreun fel. Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a avut de-a lungul mandatului alte preocupări, începând cu schimbarea directorilor de spitale, războaie cu presa şi, în cele din urmă, a lansat un program de evaluare a stării de sănătate a populaţiei.

1 afișare
Imaginea articolului 4,5 milioane români obezi la un Nicolăescu foarte slab

4,5 milioane români obezi la un Nicolăescu foarte slab

Deşi un studiu arată că peste 8 milioane de români au probleme cu kilogramele în plus, mai bine de jumătate dintre aceştia fiind deja obezi, ministerul de resort s-a mulţumit să facă gratuit câte 9 analize fiecărei persoane, asigurate sau neasigurate. Asta în timp ce datele statistice arată că, din numărul total al românilor „grei”, doar 2.350 au primit o prescripţie medicală pentru un tratament de slăbit, iar alţi 6.353 şi-au cumpărat din farmacii produse de slăbit care se eliberează fără reţetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici