7,2 hectare de parc din sectorul 3 – defrişate pentru un cartier de vile

Pe 7,2 hectare de spaţiu verde din sectorul 3 al Capitalei a început „plantarea” de vile cu subsol, parter, etaj şi mansardă. În zona verde delimitată de străzile Prisaca Dornei şi Codrii Neamţului, cunoscută şi sub numele de Parcul Câinilor, aproximativ 1.000 de copaci au fost tăiaţi cu avize de la Primăria Capitalei. Pe locul fostelor spaţii verzi au fost amplasate barăci pentru muncitori, iar aleile au devenit depozite pentru armături, saci de beton şi cărămizi.

1 afișare
Imaginea articolului 7,2 hectare de parc din sectorul 3 – defrişate pentru un cartier de vile

7,2 hectare de parc din sectorul 3 – defrişate pentru un cartier de vile

Distrugerea parcului a început în 2002, când fostul primar general al Capitalei, Traian Băsescu, a semnat primele dispoziţii de punere în posesie în baza Legii 10/ 2001, şi a fost desăvârşită de actualul primar general, Adriean Videanu. „Terenul restituit de cei doi edili şefi figura în 1985 la Registrul Cadastral ca parc în administrarea celor de la ADP sectorul 3. Amenajarea parcului şi a aleilor s-a făcut în perioada 1976 – 1977, când au fost scoşi la muncă patriotică elevii de la Liceul de Chimie şi muncitorii din întreprinderi. Acum se intră cu buldozerele într-o zonă foarte verde a Capitalei”, susţine consilierul municipal, Victor Adâr. De altfel şi din adresa nr.1120 din 21.04.2005 a Direcţiei Protecţia Mediului şi Educaţie Eco-Civică reiese cu claritate că zona este un parc cu „terenul liber de construcţii, amenajat cu alei pietonale şi zonă verde, în care s-a inventariat următorul material dendrologic...”

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici