Actiunile romanesti devin cele mai ieftine din lume

Actiunile principale de la Bursa de Valori sunt evaluate cel mai jos din lume, pe baza indicatorului PER (pret/profit pe actiune) estimat pentru 2009, potrivit datelor Bloomberg, care indica un PER de 4,8 anul viitor, la nivelul indicelui BET al bursei locale. PER-ul este cel mai urmarit indicator in evaluarea unei actiuni, el aratand in cati ani s-ar recupera o investitie din profiturile raportate de acea companie, daca tot profitul ar fi distribuit sub forma de dividende.

1 afișare
Imaginea articolului Actiunile romanesti devin cele mai ieftine din lume

Actiunile romanesti devin cele mai ieftine din lume

Valoarea acestuia este calculata de Bloomberg, pe baza estimarilor societatilor de brokeraj privind profitul pe care il vor obtine, in 2009, companiile din structura BET. Datele sunt ponderate cu capitalizarea bursiera din prezent a acestor companii.

 

Citeste toata stirea pe www.gsp.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici