Adrian Năstase scapă de procesele penale printr-o gaură legislativă

Fostul premier Adrian Năstase este la un pas de a scăpa de cele două dosare penale pe care i le-au întocmit procurorii anticorupţie şi pentru care a fost deja trimis în judecată. Acest lucru va fi posibil ca urmare a admiterii de către Curtea Constituţională a excepţiei de neconstituţionalitate pe care Adrian Năstase a ridicat-o în cadrul procesului “Zambaccian”, aflat pe rol la Înalta Curte şi suspendat pentru soluţionarea excepţiei. Avocaţii lui Năstase au invocat neconstituţionalitatea unor prevederi din Legea privind răspunderea ministerială, potrivit cărora urmărirea penală şi judecarea foştilor membri ai Guvernului pentru infracţiunile comise în timpul exercitării funcţiei se efectuează potrivit dreptului comun. În schimb, pentru miniştrii aflaţi în funcţie se aplică o procedură specială – instituită în anul 2005 – fiind necesar acordul Camerei Deputaţilor, Senatului sau Preşedinţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Adrian Năstase scapă de procesele penale printr-o gaură legislativă

Adrian Năstase scapă de procesele penale printr-o gaură legislativă

http://www.gandul.info/adrian-nastase-scapa-procesele-penale-printr-gaura-legislativa.html?3927;846979

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici