Adrian Păunescu îi scria lui Ceauşescu: „Să trăiţi, Măria Voastră“

Exclus din viaţa publică, căzut în dizgraţia partidului şi a “marelui conducător”, poetul Adrian Păunescu îi trimitea în 1986 o năucitoare scrisoare lui Nicolae Ceauşescu, pentru a-i lăuda o “genială” cuvântare.

1 afișare
Imaginea articolului Adrian Păunescu îi scria lui Ceauşescu: „Să trăiţi, Măria Voastră“

Adrian Păunescu îi scria lui Ceauşescu: „Să trăiţi, Măria Voastră“

Scrisoarea - o odă închinată „Măriei sale“ Nicolae Ceauşescu - a fost redactată la aproape un an după interzicerea Cenaclului Flacăra, în iunie 1985, când cinci tineri au murit călcaţi în picioare pe Stadionul Petrolul din Ploieşti în timpul unui spectacol organizat de Păunescu.

Citeste toata stirea pe www.cotidianul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici