Advent preia LaborMed pentru 123 milioane euro

Fondul american de investitii Advent International, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata private equity din Romania, a semnat recent contractul de achizitie a pachetului integral de actiuni al producatorului de medicamente LaborMed Pharma, in cadrul unei tranzactii totale de aproximativ 123 milioane de euro, au declarat pentru Business Standard surse din piata.

1 afișare
Imaginea articolului Advent preia LaborMed pentru 123 milioane euro

Advent preia LaborMed pentru 123 milioane euro

Advent va plati in cash circa 114 mil. euro in momentul inchiderii (closing) tranzactiei, preconizate pentru perioada imediat urmatoare, celor cinci actionari ai LaborMed, diferenta reprezentand valoarea datoriilor preluate, mai spun sursele citate. Dosarul este deja pe masa Consiliului Concurentei, pentru a fi aprobat. Marilena Jiquidi, Ionel Lovin si Iliana Ghita, care detin fiecare un pachet de 26,1% din actiunile LaborMed, vor incasa fiecare astfel peste 30 mil. euro, pe lista vanzatorilor fiind, de asemenea, si cetateanul bulgar Venelin Stoyanov Georgiev (15% din companie), respectiv Constantin Mircioiu (cu 6,6% din actiuni). Reprezentantii LaborMed si cei ai Advent nu au dorit sa faca alte comentarii pe acest subiect. Raiffeisen Investment Romania are mandatul de vanzare al companiei, consultanta pe zona juridica fiind asigurata de casa de avocatura Popovici, Nitu&Asociatii. Advent a fost consiliata de avocatii Cameron McKenna si firma de audit Ernst&Young.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici