Analistii vad un profit in scadere la Petrom in T3

Petrom, cea mai mare companie romaneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si aflata in portofoliul grupului austriac OMV, ar putea raporta un profit mediu de 525,25 mil. lei (152,68 euro), in scadere fata de perioada similara din 2006, sunt de parere analistii bancilor de investitii si ai societatilor de brokeraj.

1 afișare
Imaginea articolului Analistii vad un profit in scadere la Petrom in T3

Analistii vad un profit in scadere la Petrom in T3

Analistii estimeaza o usoara diminuare a profitului in lei, din cauza deprecierii dolarului in fata monedei europene si a leului, dar si a cresterii cheltuielilor la rafinarii, provocate de majorarea pretului titeiului. Dintre analistii contactati, banca ceha de investitii Wood&Co vede cel mai mic profit pentru Petrom, acestia estimand o scadere cu 22% a profitului, pe trimestrul al treilea, pana la 442 mil. lei (128 mil. euro) fata de perioada similiara a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici