Astazi il aflam pe colaboratorul Domnului

Cu o zi inaintea alegerilor pentru functia de patriarh, membrii Sfintului Sinod s-au intrunit in Catedrala Patriarhala pentru parastasul de 40 de zile al PF Teoctist. Alaturi de alte citeva sute de persoane - clerici si credinciosi -, membrii Sinodului au oficiat slujba de pomenire, in cadrul careia a fost pusa si piatra funerara pe mormintul acestuia.

1 afișare
Imaginea articolului Astazi il aflam pe colaboratorul Domnului

Astazi il aflam pe colaboratorul Domnului

La doua zile dupa incheierea celei de-a treia Adunari Ecumenice Europene, ce a avut loc la Sibiu si a fost onorata de foarte putini ierarhi ortodocsi romani, IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si loctiitor de patriarh, a tinut sa sublinieze, in cuvintul sau, spiritul cooperant al fostului Patriarh. „In mod deosebit, Parintele nostru Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, ne-a lasat mostenire spirituala grija permanenta pentru unitatea de credinta si comuniunea bisericeasca la toate nivelurile: sinodal, eparhial, parohial, monahal, dar si la nivelul pan-ortodox, in relatiile fratesti cu Bisericile Ortodoxe surori“. Faptul ca PF Teoctist a pastorit BOR intr-o perioada dificila este reliefat pe piatra funerara a acestuia, din marmura alba: „Aici odihneste intru asteptarea Invierii Parintele nostru Teoctist, al V-lea Patriarh al Romaniei (1986-2007), vrednic arhipastor la cumpana de milenii, nascut la 7 februarie 1915 si trecut la Domnul in 30 iulie 2007“.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici