Au scăpat de TVA, dar nu şi de impozit

Dezvoltatorii imobiliari care şi-au construit case pe persoană fizică, fentând Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA), plătesc acum sume suplimentare ca impozit pe proprietăţile rezidenţiale multiple. Sfârşitul lunii septembrie a însemnat pentru deţinătorii mai multor case un termen de plată care le-a uşurat serios buzunarele.

6 afișări
Imaginea articolului Au scăpat de TVA, dar nu şi de impozit

Au scăpat de TVA, dar nu şi de impozit

Un exemplu ar fi Ionuţ Negoiţă, care deţine 300 de astfel de locuinţe. Anul trecut, statul a încasat aproximativ 63.750 de lei de pe urma acestora, iar acum ar trebui să primească 255.000 de lei. La rândul său, Constantin Căpăţână, proprietar al Militari Residence, spune că are în proprietate 1.400 de apartamente şi că cel mai mic impozit plătit înainte de introducerea taxei de solidaritate era de 85 de lei pentru locuinţele de tip garsonieră.

Citeste toata stirea pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici