Autorităţile române au injectat porcii cu apă chioară împotriva pestei

“Afacerea pestei procine” a pus în pericol siguranţa alimentară a României. În ultima perioadă, autorităţile de la Bucureşti reuşiseră să câştige teren pentru ridicarea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană. În urmă cu câţiva ani, din cauza apariţiei pestei porcine, UE a impus României un embargo, prin care se interzicea exportul cărnii de porc. În momentul în care au apărut şansele ridicării “embargoului”, a apărut şi pesta porcină la Timişoara.

1 afișare
Imaginea articolului Autorităţile române au injectat porcii cu apă chioară împotriva pestei

Autorităţile române au injectat porcii cu apă chioară împotriva pestei

Grav este, însă, că epidemia a izbucnit din pricina unei afaceri suspecte, în care statul român plăteşte sume imense pentru un vaccin inutil. Iar focarul nou apărut duce la prelungirea interdicţiei UE pe o altă perioadă de trei ani, ceea ce va duce la pierderi economice importante. În plus, aproape 40.000 de porci infectaţi cu pestă – după ce fuseseră vaccinaţi – vor fi împuşcaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici