Autostrăzile: 1 kilometru înainte, 1 kilometru înapoi

Guvernele României de după 2005 au reuşit o performanţă de neegalat, anume rezilierea contractelor de construire sau concesiune a 271 kilometri de autostradă, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă s-au construit doar pe jumătate.

3 afișări
Imaginea articolului Autostrăzile: 1 kilometru înainte, 1 kilometru înapoi

Autostrăzile: 1 kilometru înainte, 1 kilometru înapoi

Contractul semnat cu firma COLAS, parte a gigantului francez Bouygues (5,6 miliarde euro cifră de afaceri anul trecut) pentru autostrada Cernavodă-Medgidia, cu o lungime de 20 de km, tocmai a fost reziliat ieri de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Astfel autostrada despre care anul trecut ministrul Transporturilor spunea că va duce din acest sezon românii spre Litoral intră pe o listă mai lungă de proiecte reziliate ce mai include Bucureşti-Braşov, 173 km (concesiune reziliată în 2005), Comarnic-Braşov, 55 km (concesiune stopată în 2010), centura Sibiu 23 km (întrerupt în 2007). După 2005 s-au deschis doar vreo 100 km, adică Drajna-Feteşti (33 km), centurile Sibiu şi Piteşti, precum şi Turda-Gilău (50 km).

Citeste toata stirea pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici