Biserica l-a intronizat, statul l-a decorat

Cel de-al saselea Prea Fericit al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a fost intronizat ieri la Bucuresti ca Patriarh intr-o ceremonie desfasurata ca la carte, in timpul careia i-au fost mai aproape discursurile si aplauzele din partea intregului spectru politic al Romaniei decat cele cateva mii de credinciosi care si-au facut valurile de cruci de la distanta, catre marile ecrane cu plasma agatate pe zidurile Patriarhiei.

1 afișare
Imaginea articolului Biserica l-a intronizat, statul l-a decorat

Biserica l-a intronizat, statul l-a decorat

Daca proaspatul Patriarh Daniel si-a inceput ziua pe Dealul Mitropoliei, coplesit de cadouri si mesaje de apreciere din partea tuturor inaltilor ierarhi ai BOR si a zeci de emisari crestini din toate colturile lumii, seara l-a prins la Palatul Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu i-a aratat o pretuire apriorica, incredintandu-i Ordinul "Steaua Romaniei" in Grad de Mare Cruce. "Graba" presedintelui, dar si insemnatatea acordarii acestei inalte distinctii tocmai la Palatul Cotroceni sunt explicate de analistii consultati de "Romania libera" prin relatia de subordonare dintre stat si Biserica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici