Bruynseels, şeful BCR: Ne aşteaptă încă douăsprezece luni extrem de grele

Sistemul bancar ar putea încheia acest an pe pierdere, potrivit standardelor locale de contabilitate (RAS), deoarece portofoliile de credite se vor deteriora şi în a doua jumătate a lui 2010, iar băncile vor fi forţate să constituie provizioane noi pentru acoperirea riscurilor, afirmă Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al BCR.

5 afișări
Imaginea articolului Bruynseels, şeful BCR: Ne aşteaptă încă douăsprezece luni extrem de grele

Bruynseels, şeful BCR: Ne aşteaptă încă douăsprezece luni extrem de grele

"Este foarte probabil ca sistemul bancar să încheie anul acesta pe pierdere, potrivit standardelor locale de contabilitate. Situaţia economică este dificilă şi nu cred că portofoliul de credite se va îmbunătăţi foarte curând, având în vedere impactul măsurilor de ajustare fiscală asupra bonităţii clienţilor", a declarat şeful celei mai mari bănci de pe piaţă.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici