Bucureştiul va avea telegondolă. În cât timp vom putea traversa oraşul

Anul viitor, bucureştenii ar putea merge la serviciu cu telegondola. Aceasta va lega nordul de estul Capitalei, traversând şapte lacuri în doar 25 de minute. Viteza de deplasare va fi de 5 metri pe secundă, iar capacitatea de transport a unei singure telecabine va fi de 1.500 de persoane pe oră, de cinci ori mai mult decât încape într-un autobuz.

13 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va avea telegondolă. În cât timp vom putea traversa oraşul

Bucureştiul va avea telegondolă. În cât timp vom putea traversa oraşul

Întregul traseu al telegondolei va avea o lungime de 10 kilometri, cu şase staţii, sau se va putea parcurge fără oprire. Distanţa între două telecabine va fi de 120 de metri, ceea ce înseamnă un timp de aşteptare în staţie de aproximativ un minut.

Transport în comun la 85 de metri înălţime şi reduceri pentru navetişti

Arhitectul Liliana Solon, consultant în cadrul societăţii Kasol Group, firmă care se ocupă cu elaborarea Planului de Urbanism Zonal al traseului telegondolei, a declarat pentru gândul că înălţimea cea mai mare la care se va circula va fi de 85 de metri.

"Înălţimea va fi variabilă. Se va pleca de la nivelul solului şi se va ajunge până la o înălţime de 85 de metri. În medie se va circula cam la 50 de metri înălţime. Telegondola va opri în şase staţii. Acestea vor fi în Pantelimon, în vecinătatea hypermarketului Cora, la Heliade între Vii, în parcul Plumbuita, pe Barbu Văcărescu, pe Aviatorilor şi la Casa Presei". În fiecare staţie se vor amenaja locuri de parcare şi vor exista spaţii pentru servicii. Telegondola va traversa salba de lacuri Dobroieşti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca şi va ajunge în Herăstrău.

Citeşte mai multe despre telegondola din Bucureşti pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici