Caderea productiei ArcelorMittal va topi 1% din PIB-ul tarii

Scaderea drastica a productiei combinatelor detinute de gigantul ArcelorMittal in Romania ar putea afecta serios economia, conducand la o scadere a PIB-ului tarii cu cel putin 1% in acest an, potrivit estimarilor ZF pe baza datelor furnizate de reprezentantii Ministerului Economiei.

1 afișare

Astfel, numai ponderea afacerilor unui singur combinat al ArcelorMittal, cel de la Galati (fostul Sidex) in PIB-ul Romaniei a fost anul trecut de 1,33%. Compania este totodata cel mai mare exportator al tarii, cu o contributie in 2008 de circa 3,8% la totalul acestora.


Citeste toata stirea pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici