Calauza pentru evadatii din "Epoca de Aur"

Retelele care ajutau fugarii inainte de 1989 sa treaca Dunarea pe la "Cazane" reprezinta si astazi un subiect tabu pentru multi dintre localnicii din zona Orsovei. Frica de turnatori si de agenti infiltrati ai Securitatii mai domneste inca printre oameni, chiar daca vremurile s-au schimbat.

28 afișări
Imaginea articolului Calauza pentru evadatii din "Epoca de Aur"

Calauza pentru evadatii din "Epoca de Aur"

Una dintre cele mai cunoscute calauze de atunci, Alexandru simian, a acceptat totusi sa ne povesteasca cum functiona mecanismul care a scos din lagarul comunist zeci de mii de romani. simian a platit si el tribut acelor vremuri. In 1988 a fost arestat, anchetat si torturat de Securitate, iar familia sa a fost supusa unor presiuni greu de imaginat in timpurile noastre.

 

Citeste toata stirea la www.romanialibera.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici