Calculatoare gratis cu bani de la UE: Programul despre care nu ştie nimeni, Operaţiunea 2.3.1

România are la dispoziţie 18,5 milioane de euro de la Uniunea Europeană în perioada 2007- 2013 pentru cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate (Operaţiunea 2.3.1 - Sprijin pentru Start-up-uri şi Spin-off-uri inovative, Axa 2, POS CCE), însă din 2008 (când s-au deschis liniile de finanţare) şi până în prezent s-au semnat contracte în valoare aproximativă de 15,5 milioane euro, potrivit Ziarului Financiar.

6 afișări
Imaginea articolului Calculatoare gratis cu bani de la UE: Programul despre care nu ştie nimeni, Operaţiunea 2.3.1

Calculatoare gratis cu bani de la UE: Programul despre care nu ştie nimeni, Operaţiunea 2.3.1 (Imagine: Shutterstock)

"Firmele nu s-au prea înghesuit pentru obţinerea acestor finanţări pentru că, pe de-o parte nu au înţeles instrumentul, iar pe de altă parte românii nu sunt neapărat interesaţi de activităţile de cercetare şi dezvoltare", a spus Laurenţiu Dinu, director general al companiei de consultanţă pentru accesarea de fonduri europene Accreo România.

Firmele care pot depune proiecte pentru astfel de finanţări trebuie să activeze în domenii precum aeronautică/spaţiu, tehnologii marine, energie, mediu/deşeuri, biotehnologii/genomică sau echipamente medicale/biomedicale.

Dacă pentru companiile de tip start-up companiile acordă finanţări pentru firmele nou-înfiinţate care vor să lanseze un produs care are calităţi superioare faţă de celelalte produse existente pe piaţă, finanţările nerambursabile pentru spin-off-urile inovative se acordă pentru companiile care utilizează o licenţă deja brevetată şi pe care vor să o introducă în producţie.

Citeşte mai multe despre programul de finanţare de la UE pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici