Care sunt cei mai importanţi oameni din Europa şi ce rol au în combaterea crizei

Pe măsură ce criza datoriilor suverane continuă să se adâncească în zona euro şi cu o Italie care a devenit din ce în ce mai riscantă pentru investiţii, liderii Uniunii Europene dezbat zi şi noapte soluţii pentru stoparea declinului şi pentru rezolvarea problemelor unei Europe bolnave. Auzim de o Germanie puternică, în frunte cu Angela Merkel, care nu vrea cu niciun chip să fie trasă în jos de ţările în pragul falimentului, de Franţa lui Nicholas Sarkozy, care îi urmează Germaniei, sau de Grecia lui Papandreu, care a alertat întregul continent din cauza problemelor imense de finanţare pe care le are.

12 afișări
Imaginea articolului Care sunt cei mai importanţi oameni din Europa şi ce rol au în combaterea crizei

Angela Merkel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miniştri, şefi de bănci, premieri, oficialităţi de la Uniunea Europeană, fiecare are un rol important în rezolvarea crizei datoriilor şi în împiedicarea bătrânului continent să alunece în prăpastie.

Iată o listă realizată de Business Insider cu cei mai importanţi oameni din Europa în acest moment şi rolul lor în combaterea crizei:

1. Angela Merkel - cancelarul Germaniei. Germania joacă rolul cel mai important în rezolvarea problemei datoriilor suverane, iar un succes sau un eşec în această zonă cade pe umerii Angelei Merkel. Sunt voci, printre care şi George Soros, care susţin că vina pentru criza din UE aparţine, în mare parte, Germaniei.

2. Nicolas Sarkozy - preşedintele Franţei. Sarkozy, alături de Merkel, este implicat în negocierile pachetelor de salvare pentru ţările sufocate de datoriile enorme, aflate la un pas de faliment.

3. Jean Claude Trichet - preşedintele Băncii Centrale Europene (Franţa). BCE este instituţia cea mai importantă în gestionarea banilor Uniunii şi în alocarea de finanţări pentru ţările aflate în dificultate.

4. Christine Lagarde - directorul general al Fondului Monetar Internaţional (Franţa). Din poziţia de ministru al finanţelor din Franţa şi, mai nou, din cea de şef al FMI, Lagarde se va ocupa, alături de Trichet, de acordarea ajutoarelor financiare internaţionale pentru salvarea Greciei, Portugaliei şi Irlandei.

5. George Papandreu - premierul Greciei. Şeful guvernului de la Atena a avut un rol dificil în convingerea partenerilor de guveranre şi a opoziţiei să fie de acord cu măsurile de austeritate propuse, pentru obţinerea banilor salvatori de la UE şi FMI. În caz contrar, Grecia ar fi intrat în faliment.

Citeşte mai multe despre cei mai importanţi oameni din Europa pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici