Care sunt cel mai bine plătiţi absolvenţi de facultate

Salariile nete pe care le oferă companiile inginerilor debutanţi, programatorilor şi testerilor de jocuri încep de la 300 - 400 de euro şi ajung la 600 de euro pe lună, aceştia fiind printre cei mai norocoşi absolvenţi de facultate din acest an.

5 afișări
Imaginea articolului Care sunt cel mai bine plătiţi absolvenţi de facultate

Care sunt cel mai bine plătiţi absolvenţi de facultate (Imagine: Livi Chirica/Mediafax Foto)

Cel mai bine plătiţi sunt absolvenţii de Politehnică, întrucât inginerii debutanţi sau testerii sunt la mare căutare, iar angajatorii le plătesc salarii de până la 600 de euro net. Una dintre companiile care au anunţat recent că angajează 150 de tineri în sediile din Bucureşti şi Cluj este producătorul francez de jocuri pentru console şi telefoane mobile Gameloft, care caută programatori, graficieni şi testeri de jocuri.

"Absolvenţii de facultate au în acest an mai multe oportunităţi de angajare faţă de anul trecut. Limbile străine sunt la mare căutare, în special pentru poziţiile de operator call center sau customer service, dar şi inginerii debutanţi sau contabilii", a spus Daniela Lorincz, recruitment team leader în cadrul Barnett McCall, companie din cadrul furnizorului de servicii de muncă temporară şi recrutare Gi Group.

La polul opus se află tinerii care se angajează ca lucrători comerciali în hipermarketuri sau ca agenţi de vânzări, unde salariile încep de la 100- 200 de euro net.

Peste 100.000 de tineri finalizează anual cursurile unei facultăţi sau ale unui program de masterat, iar tot mai mulţi absolvenţi de bacalureat se îndreaptă către facultăţile cu profil economic sau tehnic, acestea fiind principalele domenii în care se fac angajări. Universitatea Politehnică are anual peste 6.000 de absolvenţi din cadrul celor 15 facultăţi, iar Academia de Studii Economice "livrează" anual câte 4.000 de absolvenţi pentru piaţa muncii.

Citeşte mai multe despre topul salariilor absolvenţilor de facultate pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici