Care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe destinaţii de vacanţă

În topul destinaţiilor preferate de români atunci când vine vorba de alegerea unei vacanţe în ţară se menţine pe primul loc, în această perioadă, litoralul Mării Negre. El este urmat de turismul rural, în special de pensiunile din zonele Bran-Moeciu, Sibiu şi Maramureş. Pe locul al treilea, ca destinaţie preferată de turiştii români în ţară, se află staţiunile balneo-climaterice, iar pe ultimul loc staţiunile montane.

9 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai ieftine şi cele mai scumpe destinaţii de vacanţă

Litoral (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Preţurile unei vacanţe în străinătate variază între 100 şi 4.000 de euro pe săptămână, în timp ce un turist care alege să îşi petreacă vacanţa în România va plăti o sumă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei, pentru cele mai ieftine destinaţii din ţară.

"În total vin în România 1,3 milioane de turişti străini, dintre care jumătate vin aici pentru a vizita diferite staţiuni, pentru circuite, pentru sejururi şi pentru tratament. Ceilalţi vin pentru afaceri şi pentru evenimente", a declarat pentru gândul Traian Bădulescu, consultant în domeniul turismului.

Topul celor mai căutate staţiuni de pe litoralul românesc

1. Mamaia - se menţine pe primul loc şi anul acesta;

2. Neptun, Olimp şi Jupiter - revin în preferinţele românilor;

3. Costineşti şi Vama Veche - sunt preferate de tineri;

4. Eforie Nord - preferată în special de persoanele cu vârste de peste 50 de ani pentru sejururile cu tratament inclus.

În Neptun - Olimp există un hotel care oferă servicii de spa şi de refacere pentru persoanele cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, care aleg această destinaţie pentru a se relaxa.

Care sunt cele mai ieftine destinaţii turistice din România

1.Pe litoral

• la hotelurile de 2 şi 3 stele din Eforie Nord, Eforie Sud, Venus şi Saturn, unde preţul de cazare, pe săptămână, pentru o cameră, cu mic dejun inclus, ajunge la 500-600 de lei;

• la hotelurile de o stea şi 2 stele din Vama Veche;

2.Turism rural

• la pensiunile de 2 margarete, unde 5 - 6 nopţi de cazare, cu masă inclusă, costă 400 de lei pe persoană;

3.Turism Balnear

• în staţiunile Olăneşti, Călimăneşti şi Căciulata, unde hotelurile nu sunt modernizate, dar există alternative sub 1.000 de lei pentru două persoane.

Citeşte mai multe despre topul celor mai ieftine şi al celor mai scumpe destinaţii de vacanţă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici