Care sunt cele mai nereuşite clădiri. Reabilitarea lor a costat zeci de milioane de dolari

Şi specialiştii fac greşeli. Dacă unele pot fi corectate pe loc, pentru altele ai nevoie de câteva luni şi de câteva zeci de milioane de dolari, mai ales dacă este vorba despre clădiri.

5 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai nereuşite clădiri. Reabilitarea lor a costat zeci de milioane de dolari

Care sunt cele mai nereuşite clădiri. Reabilitarea lor a costat zeci de milioane de dolari (Imagine: www.incont.ro)

1. John Hancock

Clădirea cu 60 de etaje a fost inaugurată în 1976. Designul său minimalist şi birourile practice au atras multe firme care s-au grăbit să-şi închirieze spaţii aici. Însă, turnul zgârie-nori nu a fost lipsit de probleme. În primii ani, ferestrele s-au dovedit a fi foarte sensibile. Până în 1992 au fost înlocuite 10.000 de ferestre, iar costurile cu reparaţiile au depăşit 5 milioane de dolari. Cauza: pereţii nu au fost bine izolaţi. informează www.incont.ro.

2. Centrul Ray şi Maria Stata

Deschis în 2004, centrul Ray şi Maria Stata, din cadrul Universităţii Massachusetts, a fost proiectat de arhitectul Frank Gehry pentru suma-record de 300 de milioane de dolari. Acesta găzduia laboratoarele de informatică, care au fost parţial distruse din cauza unei erori de construcţie, care a dus la igrasie, iar pereţii pur şi simplu se măcinau.

Reprezentanţii Universităţii au plătit alte 1,5 milioane de dolari pentru reparaţii.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici