Care sunt cele mai puternice femei de culoare din lume

Au pus bazele unor organizaţii, au militat pentru drepturile copiilor bolnavi sau au studiat ştiinţele economice. Au avut succes în viaţa profesională, în ciuda culorii închise a pielii şi a prejudecăţilor legate de rasă, astăzi reprezintă o emblemă pentru statele din care provin. Iată care sunt cele mai puternice femei de culoare din lume şi prin ce anume şi-au pus amprenta asupra societăţii globale.

7 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai puternice femei de culoare din lume

Michelle Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima doamnă a Americii, Michele Obama este considerată, la ora actuală, cea mai puternică femeie de culoare din lume, potrivit unui top realizat de revista americană Forbes. Soţia preşedintelui american, Barak Obama, continuă să atragă atenţia media din întreaga lume datorită eforturilor sale de a lupta contra obezităţii infantile.

Totodată, prima doamnă a Statelor Unite a devenit un fashion icon datorită pieselor vestimentare pentru care optează atunci când se prezintă în public sau ia parte la diverse evenimente caritabile. Anul trecut, Michele a călătorit oficial şi neoficial pe patru continente, incluzând o vizită în Africa de Sud.

În 2011, cântăreaţa Beyonce Knowles, soţia producătorului american Jay-Z, a împlinit 30 de ani şi a decis să-şi ia serioase angajamente de afaceri. În martie, artista şi-a demis tatăl, Matthew Knowles, cel care i-a fost business manager.

De-a lungul carierei sale, Beyonce a câştigat 16 premii Grammy şi poartă numele unui brand vestimentar. De curând, cântăreaţa şi-a lansat cel de-al patrulea album solo, intitutlat simplu "4", album care a debutat pe prima poziţie în Clasamentul Billboard 200, vânzându-se în 310.000 de copii încă din prima săptămână.

Citeşte mai multe despre cele mai puternice femei de culoare din lume pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici