Care sunt cele mai scumpe reclame din toate timpurile - VIDEO

Companiile cu notorietate devin tot mai atente atunci când vine vorba despre activităţile de promovare. Pentru că ştiu că reclamele bune rămân în subconştientul consumatorilor şi fac brandurile tot mai vizibile, acestea par dispuse să cheltuiască milioane de dolari pentru crearea unor spoturi publicitare legendare. Iată ce corporaţii au plătit bani frumoşi agenţiilor de advertising.

8 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai scumpe reclame din toate timpurile - VIDEO

Care sunt cele mai scumpe reclame din toate timpurile

Acestea fiind spuse, nu este de mirare că doar cele mai puternice companii din lume şi-au mai permis promovare pe TV, după instalarea crizei financiare. Potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Publicitate (Association of National Advertisers), 93% dintre organizaţii şi-au redus costurile de publicitate în 2009, iar un an mai târziu 50% dintre întreprinderi continuă să reducă bugetele de promovare.

Înainte de recesiune însă, branduri precum Chanel, Chrysler sau Pepsi plăteau zeci de milioane de dolari pentru spoturi în care jucau vedete internaţionale. Dar să vedem topul celor mai scumpe reclame din toate timpurile, realizat de Business Insider.

Pentru cele două minute de reclamă a celebrului parfum Chanel No. 5, spot publicitar regizat de Baz Luhrmann, Nicole Kidman a primit 3 milioane de dolari. În spot, Kidman şi-a jucat propriul rol, acela al actriţei urmărite de paparazzi. Asemenea peliculei Moulin Rouge, vedeta se grăbeşte să fugă cu un taxi în care întâlneşte un scriitor tânăr, de care se îndrăgosteşte apoi.

Producţia reclamei a costat nici mai mult, nici mai puţin de 3 milioane de dolari.

Citeşte mai multe despre cele mai scumpe reclame din toate timpurile pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici