Care va fi Calea Împărătească a BOR?

În funcţie de alegerile care se vor face în Sf. Sinod pentru funcţia de Patriarh, Biserica Ortodoxă Română va avea şansa de a se apropia mai mult de aşteptările românilor. Dincolo de imperativele aduse de cerinţele doctrinare, teologice, lumea în care trăim cheamă, la rândul ei, o anume agendă: activităţi sociale, atitudini ferme faţă de valorile democraţiei, deschiderea faţă de cultură şi ştiinţă etc.

1 afișare
Imaginea articolului Care va fi Calea Împărătească a BOR?

Care va fi Calea Împărătească a BOR?

Dar şi riscurile sunt, deopotrivă, majore... Există riscul unei rupturi între ierarhii conservatori şi cei deschişi spre înnoire – după cum s-a petrecut în alte ţări ortodoxe? Există riscul subordonării totale în faţa presiunilor politice? Sau acela al autismului în faţa înnoirilor cerute de tineri - şi, implicit, al pierderii enoriaşilor şi a simpatiei de care BOR încă se bucură astăzi?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici