Cât au cheltuit românii de Paşte

Jumătate dintre românii care au participat la un sondaj au declarat că bugetul alocat pentru cumpărăturile de Paşte în acest an este cuprins între 100 şi 500 de lei, în timp ce unul din cinci respondenţi a alocat până la 1.000 de lei. Numai 2% dintre participanţi au precizat că bugetul de Paşte al familiei lor va depăşi 2.000 de lei.

391 afișări
Imaginea articolului Cât au cheltuit românii de Paşte

Cât au cheltuit românii de Paşte (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Patru din zece au spus că vor cheltui mai puţin comparativ cu anii trecuţi, se mai arată în sondajul realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în perioada 12-13 aprilie 2012.

Pe de altă parte, aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că nu cumpără carne de miel de Paşte în acest an, în timp ce aproape un sfert dintre cei care intenţioneau să achiziţioneze miel au precizat că bugetul alocat la acest capitol a fost cuprins între 200 şi 249 de lei.

Ancheta mai arată că aproape şase din zece respondenţi au menţionat că de Paşte vor avea acasă între 10 şi 30 de ouă înroşite, iar mai mult de o treime dintre ei spun că vopsesc peste 30 de ouă cu această ocazie.

În ce priveşte dulciurile, ancheta relevă faptul că aproape şapte din zece participanţi îşi fac acasă prăjiturile, doar 16% afirmând că le cumpără de la laboratoare specializate.

Cât mănâncă românii de Paşte

Românii consumă în perioada sărbătorilor de Paşte, printre altele, aproximativ şapte milioane de cozonaci, 50 de milioane de ouă şi patru milioane de miei, potrivit datelor furnizate gândul de reprezentanţii producătorilor agricoli.

Astfel, în acest interval vor fi sacrificaţi în total peste patru milioane de miei, în condiţiile în care anul trecut au fost sacrificaţi 3.950.130 miei, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii. Producţia de carne de ovine acoperă necesarul de consum intern în proporţie de 99%.

În 2011, consumul de carne de ovine în România a fost de 2,1 kg/locuitor.

Citeşte mai multe despre cât au cheltuit românii pentru masa de Paşte pe gându.info.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici