Cât costă să trăieşti în Bucureşti

Perspectiva unui salariu mai mare decât oriunde altundeva în ţară este principalul criteriu care îi determină pe tineri să aleagă Capitala.

4 afișări
Imaginea articolului Cât costă să trăieşti în Bucureşti

Cât costă să trăieşti în Bucureşti (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Văzută de la distanţă, Capitala are un farmec aparte, care atrage în fiecare an locuitori din oraşele mai mici. Caută o viaţă mai bună, dar pentru început găsesc doar o viaţă mai scumpă şi mai agitată?

În principiu, viaţa în Capitală costă atât cât câş­tigi, scrie revista Business Magazin (www. bmag.ro).
Dacă ar fi să întocmim o listă cu argu­mente pro şi contra locuirii în Bucureşti, ar arăta destul de echilibrat. Pe de o parte, avem toate avantajele pe care le aduce capitala unei ţări: aici sunt cele mai multe locuri de muncă, cele mai mari salarii, cele mai mari şanse de a fi observat şi de a observa, în acelaşi timp, îndeaproape, tot ce se întâmplă în economia românească şi în societate, în general.
Pe de altă parte, tot aici sunt şi cele mai mari chirii, apartamentele sunt mai scumpe decât în alte oraşe, iar la piaţă plătim mai mult pentru legume şi fructe. Şi prestatorii de servicii îşi stabilesc întotdeauna tarife mai mari decât în restul ţării.
Competiţia este, de asemenea, mai mare, la fel şi tentaţiile de tot felul, iar toate acestea creează, în general, o presiune suplimentară pe cel care decide să se mute din provincie în Bucureşti. Faptul că în fiecare an mii de tineri din toată ţara decid să vină la facultate şi să rămână, în cele din urmă, definitiv aici arată că avantajele cântăresc mai greu decât deza­van­tajele vieţii din Capitală.
Un studiu recent, realizat de A.T. Kearney, confirmă că angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii, cu o medie netă de 2.091 de lei pe lună.
Citeşte mai multe despre cât costă să trăieşti în Bucureşti pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici