Cât de interesaţi sunt oamenii de oferta de acţiuni Petrom

Mai mare forfotă a fost ieri la ghişeele de schimb valutar şi de încasare a pensiilor decât la cel unde se poate subscrie la cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria Bursei de Valori Bucureşti, cu doar cinci zile înainte de închidere.

4 afișări
Imaginea articolului Cât de interesaţi sunt oamenii de oferta de acţiuni Petrom

Banca (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

18 iulie, ora 14:00. bucu­reş­tenii aflaţi în agen­ţiile CEC, Bancpost şi Banca Transilvania din Ştefan cel Mare sau Dorobanţi sunt mai preocupaţi de ratele la credite şi cursul de schimb decât de oferta Petrom, cea mai mare ofertă de acţiuni din istoria României.

Ei ridică miraţi din sprâncene şi răs­pund că nu au bani când sunt în­tre­baţi dacă sunt interesaţi să cum­pere acţiuni la Petrom, cea mai mare şi mai profitabilă companie din România.

În 2004, peste 500.000 de polonezi au adus de acasă un miliard de dolari pentru a subscrie la oferta celei mai mari bănci poloneze, PKO, echiva­lentul BCR de la noi. Cozile de atunci de la agenţiile PKO au rămas în isto­rie. Cum se explică faptul că cea mai mare companie românească nu inte­resează pe nimeni?

"Azi (n. red. luni, 18 iulie) nu a ve­nit nimeni să ne ceară informaţii des­pre oferta Petrom sau să subscrie. Săp­tă­mâna trecută am avut însă o per­soană care a făcut două subscrieri în valoare totală de 2.000 lei, la preţul de 0,28 lei şi 0,3 lei", a răspuns una dintre angajatele agenţiei Băncii Transil­va­nia, care nu a dorit să-şi spună numele.

Citeşte mai multe despre interesul oamenilor faţă de oferta de acţiuni Petrom pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici