Ce i-a spus Nina lui Iliescu atunci când a plecat la lovitura de stat

Desemnat de activul de partid de la Kremlin să-l înlocuiască pe Nicolae Ceauşescu în fruntea PCR, Ion Ilici Iliescu a aşteptat cu emoţie, în dimineaţa lui 22 decembrie 1989, îndepărtarea din funcţie a dictatorului, a celui care „întinase“ numele partidului comunist şi al socialismului.

5 afișări
Imaginea articolului Ce i-a spus Nina lui Iliescu atunci când a plecat la lovitura de stat

Ce i-a spus Nina lui Iliescu atunci când a plecat la lovitura de stat

La fel ca un agent sovietic aflat "în adormire" vreme de mai mulţi ani, Iliescu a fost reactivat, brusc, imediat ce elicopterul trimis de Stănculescu l-a ridicat pe dictator de pe sediul fostului CC al PCR. Aşa cum a fost instruit, după ce a primit semnalul că drumul spre conducerea partidului a devenit vacant, Ilici şi-a intrat în rol, pe un scenariu scris în cabinetele KGB de pe Lubyanka. Sprijinit de agenţi sovietici precum Militaru, Brucan, Petre Constantin, Dinescu, Marţian, Bârlădeanu & co şi la adăpostul diversiunii "teroriştii trag din toate poziţiile", Iliescu a încheiat învingător ziua de 22 decembrie 1989.

Citeste toata stirea pe www.curentul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici