Ce propuneri are miliardarul George Soros pentru salvarea zonei euro

Investitorul George Soros, cunoscut drept „omul care a învins Banca Angliei”, pentru ca a pariat 10 miliarde dolari pe o scădere a lirei sterline în 1992, face o listă cu şapte paşi prin care liderii europeni ar putea salva zona euro.

7 afișări
Imaginea articolului Ce propuneri are miliardarul George Soros pentru salvarea zonei euro

Ce propuneri are miliardarul George Soros pentru salvarea zonei euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

1. Statele membre din zona euro trebuie să se înteleagă asupra unei noi forme a Tratatului Uniunii Europene pentru a crea o politică fiscală comună. Astfel, Banca Centrală Europeană (BCE) va asigura lichiditatea pieţei, iar Fondul de Stabilitatea va trebui să susţină riscurile.

2. Dacă primul pas este realizat, atunci Fondul de Stabilitate va garanta pentru obligaţiunile Greciei, susţinute acum de Banca Centrala Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional. Acest lucru va reechilibra situaţia din zona euro, iar datoria Greciei se va reduce cu ajutorul Fondului de Stabilitate.

3. Fondul de Stabilitate trebuie folosit pentru garantarea sistemului bancar şi nu a obligaţiunilor statelor. Aşa că, recapitalizarea va trebui acordată dupa varianta nemţilor. Germania vrea ca băncile să aibă acces la bani doar în cazuri de urgenţă.

4. Marile bănci vor trebui să respecte ordinele Băncii Centrale. În caz contrar, nu vor mai beneficia de împrumuturi la costuri reduse.

5. BCE va trebui să asigure stabilitatea băncilor europene prin controale periodice.

Citeşte mai multe despre propunerile miliardarului George Soros pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici