Ce salariu trebuie să ai ca să poţi să iei un credit pentru casă

Dacă vreţi să vă cumpăraţi o locuinţă şi intentionaţi să luaţi un credit pe 30 de ani ca să vă vedeţi visul cu ochii, trebuie să fiţi foarte atent la condiţiile de creditare şi, mai ales, la venitul pe care trebuie să-l aveţi, potrivit www.incont.ro.

11 afișări
Imaginea articolului Ce salariu trebuie să ai ca să poţi să iei un credit pentru casă

Ce salariu trebuie să ai ca să poţi să iei un credit pentru casă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Să zicem că vreţi să vă cumpăraţi un apartament în valoare de 60.000 de euro şi nu aţi prins sau nu prindeţi Prima Casă 3, unde avansul este înca de 5%, deci ar trebui să luaţi în calcul un avans minim de 15%.

Dacă aveţi un posibil codebitor lângă dumneavoastră, situaţia se schimbă: venitul total al cuplului fără copii va trebui să fie la nivelul minim net de 2.900 lei.

În cazul unui cuplu cu un copil, venitul minim necesar este de 3.100 lei.

Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite ALLIANCE Finance Broker, firma care a făcut aceste calcule la solicitarea incont.ro, spune că informaţiile de mai sus sunt valabile doar pentru cei care nu au alte rate sau carduri de credit ori overdraft.

"Vârsta maxima este de 40 ani pentru a se încadra pentru un credit de 30 ani. Gradul de îndatorare este de maximum 50%, iar doritorul trebuie sa aiba minimum trei luni vechime la actualul loc de muncă şi doi ani vechime totală în muncă", explică Liviu Andrei.

Este de preferat ca solicitantul să aibă minimum studii medii şi este necesar să nu aibă restanţe în istoricul de creditare.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici